recenze
Resident Evil 5, 6 (PS4)

Resident Evil 5, 6 (PS4) - recenze
Resident Evil 5, 6 (PS4) - recenze
19:10, 14.07.2016

Súčasná generácia konzolí je domovom pre rôzne remastery, remaky a mnoho ďalších re... Capcom preto neváhal a zúročil jednu zo svojich najpopulárnejších značiek. Nebavíme sa samozrejme o ničom inom, ako o značke Resident Evil, ktorá už zasiahla snáď všetky vrstvy priemyslu od toho herného až po módny. Tento rok oslavuje značka dvadsiate výročie a preto sa na nás valí hra za hrou alebo aspoň veľké oznámenia (Resident Evil 7). Bohužiaľ kvalita produktov sa líši a niektoré narýchlo vydávané tituly skôr značke ubližujú.



Ale poďme späť k dnešnej téme.... Tituly Resident Evil 5 a 6 patrili povedzme, že medzi podarené hry, bohužiaľ už im chýbalo to, čo značku robilo značkou a to je strach. Hry sa zmenili na kooperačnú záležitosť a je nutné dodať, že vo výbornú ale boli to obrovským odklonom od pôvodnej Resident Evil myšlienky a tak sa na značku spustil obrovský hate. Vrchol hatu bol dosiahnutý šiestym dielom, ktorý sľuboval návrat ku koreňom ale tento sľub dodržal asi na 20 minút hry, čo je dosť mizerné na to, že šiesty diel si budete užívať približne 30 hodín.

Klik pro zvětšení (Resident Evil 5, 6 (PS4) - recenze)

Tieto dva tituly (Resident Evil 4 dorazí 30.08.2016) sú aktuálne k dostaní na novú generáciu konzolí . Nepochybne ste už tieto hry všetci hrali už na minulej generácií tak prečo by ste mali svoje drahocenné peniaze utrácať znova? Presný dôvod asi nepoznám, priznám sa, že k recenzií som od distribútora dostal Resident Evil 5 a pokračovanie som si zakúpil v aktuálnom výpredaji na Playstation Store. Prečo? Po spustení titulu Resident Evil sa vo mne rozbúrila vlna nostalgie a hlavne mi hra pripomenula, akou perfektnou kooperačnou záležitosťou vlastne je preto som ani na minútu neváhal a doplnil som zbierku.

Určite vás zaujíma v čom sú hry vylepšené oproti pôvodným verziám. Úprimne vám poviem, že až na stabilných 60 FPS absolútne v ničom. Faktom je, že som grafiku porovnával len na základe spomienok, takže je určite možné, že hra dostala vylepšené textúry, lepšie tiene a podobne, každopádne počas hry som si tohto vôbec nevšimol a hra mi poskytovala rovnaký zážitok, ako na minulej generácií tz. výborný herný zážitok kazený veľmi "debilne" spracovaným ovládaním, ktoré v Resident Evil 6 zažilo menší upgrade ale stále sa nejedná o žiadne terno. Každopádne, tento problém bol už v pôvodných verziách a hre to rozhodne vyčítať nebudem, to čo by zaslúžilo výčitku je fakt, že s týmto vývojári nič nespravili a pustili verziu pre novú generáciu bez akejkoľvek úpravy ovládania - škoda.

Aké má byť teda vaše rozhodnutie? Z môjho pohľadu je stále málo hier, ktoré sa dajú hrať v split screene a tento jav takmer vymiera, preto RE 5 a 6 je rozumnou voľbou ak si chcete zahrať na jednej televízií s návštevou alebo priateľkou. Cena hier je veľmi priaznivá a ak počkáte na nejaký výpredaj tak bude ešte výhodnejšia.

Zhrňme si to... Resident Evil 5 je výborná kooperačná hra so slušným príbehom ale s archaickými hernými prvkami, ktoré vám budú hru pomerne často znepríjemňovať no a Resident Evil 6 je presným opakom, pomerne skvelé ovládanie ale príbeh tak strašne hlúpy a prehnane akčný až to niekedy ubližuje vašim ušným bubienkom. Rozhodnutie je na vás, ja som siahol po oboch kúskoch.

Za poskytnutí hry děkujeme společnosti Cenega

Klik pro zvětšení (Resident Evil 5, 6 (PS4) - recenze)

Recenzovaná verzia: PS4
DOBRÉ
75%
CZECHGAMER
Piaty a šiesty diel populárnej série Resident Evil sa po pár rokoch rozhodol navštíviť aj konzle novej generácie a verdikt? Stále jedna z najlepších kooperačných záležitostí, bohužiaľ ale má svoje chyby - archaické ovládanie (5), polodementný príbeh (6).

CGwillWin