recenze
Forced Showdown

Forced Showdown - recenze
Forced Showdown - recenze
07:20, 02.05.2016

Existují dobré hry a špatné hry. Jsou hry originální a hry, jež vykradly jinou hru. Byly stvořeny hry nesmírně zábavné a tak strašně nudné, že i vaše Border kolie by si u ní neměla jak zaměstnat mozek a trápila by se.

Toto všechno jsou docela známé typy her, byť se jedná jen o výcuc, protože takhle bychom mohli pokračovat ještě hodně dlouho.

Víte ale, co je nejhorší? Když se ty špatné vlastnosti zkombinují a vznikne něco, nad čím byste ani neškytli, jak je to… špatné. Dovolím si to přirovnat k čokoládě Studentská pečeť. Koupíte si ji, očekáváte nějaký ten oříšek, rozinku, karamel… a ve výsledku dostanete jen obyčejnou čokoládu, nevýraznou, bez chuti, zkrátka něco, co nestojí za vaše peníze. …Dámy a pánové, představuji vám Forced Showdown.

Klik pro zvětšení (Forced Showdown - recenze)

Už od začátku jsem měl problém dostat se do Forced Showdown (dále budu využívat pouze zkratku „ta hra“), najít si nějaký bod, který bych shledal aspoň trochu dobrým. Jenže ono to prostě nešlo, žádný záchytný bod ta hra prostě neměla a asi nikdy mít nebude.

Studentská pečeť bez oříšků, rozinek, karamelu... by vám taky nechutnala.

To máte, jako když lezete na hory. Musíte si najít nějaké ty opěrné body. V případě té hry jsem bohužel skončil na pevné zemi, s rukama šmátrajícíma po té na první pohled docela pěkné skále. Normální lidé by zkusili jít pár kroků dál a zkusit to na jiném místě. V případě té hry chybí motivace naprosto ke všemu.

Klik pro zvětšení (Forced Showdown - recenze)

Klik pro zvětšení (Forced Showdown - recenze)

Abychom si jádro té hry trochu vyjasnili: ta hra spočívá v tom, že si na začátku vyberete jednoho z hrdinů – s postupem hry se vám budou odemykat další – a vašeho jakéhosi společníka a jdete do boje. Máte za úkol projít několika malými arénkami, kde vymlátíte menší počet nepřátel a pokračujete na další úroveň. Po chvilce se dostanete k bossovi, kterého překvapivě taky musíte zabít a zakončit tak vaši dlouhou, cca 10minutovou túru.

Tradá! Jsi prostě nejlepší! Zdolal jsi to! Nechceš sušenku!?

Problém nastává v tom okamžiku, kdy jste v průběhu průchodu arénkou zabiti. Jestliže se vám to podaří, jste loser a musíte si to celé zopakovat. Hra se vás posléze bude snažit rozveselit, „že to byla aspoň zábava, hahaha“ a vyhodí vás do hlavního stanu.

Toto by v zásadě nebyl až tak veliký problém. Když se nad tím zamyslíte, máte být vysoce motivovaní to přemoct za jakýchkoliv okolností, protože zkrátka prostě musíte. Obdobně je postavená série Trials. I kdybyste museli roztřískat vaši klávesnici na uhlíkové zbytky, tak tu trať projedete a přes to nejede vlak. V případě té hry ale postrádáte jakoukoliv chuť tím projít. V mém případě to bylo tak, že jsem si řekl „Hm, tak nic no“ a začal jsem uvažovat nad tím, že bych si už mohl utřít prach v pokoji. Tuším, že tak by to nemělo být.

V průběhu hry trošku sílíte, neboť před začátkem každé arénky si vytáhnete jednu kartu, která vám například přidá větší sílu, zesílí účinek daného kouzla, přidá štít, aktivuje něco pasivního anebo přidá ztracené životy, což je ve výsledku vlastně ta nejužitečnější karta ve hře, jediná, ve který lze shledat nějaký smysl, vzhledem k nulové motivaci.

Kromě nevýrazného zážitku z hraní ve hře figuruje také nulová zajímavost možných charakterů. Něco jako mág, něco jako tank, něco jako lučištník. Totéž platí i pro vaše „pomocníky“, kteří vám údajně ve hře pomáhají. Nevím jak, jejich přítomnost jsem často úplně zapomněl.

A takhle bych mohl pokračovat dál. Například v designu hry. Použiji slovo nudný, abych se neunevýrazňoval k smrti. Každý typ je takový nemastný neslaný. Jednou se proháníte na trávě za slunečného počasí, jednou zase přes něco, co připomíná chemickou laboratoř a sklep zároveň.

Klik pro zvětšení (Forced Showdown - recenze)

Suma sumárum se z Forced Showdown, té hry, stává něco, co nestojí ani za 5€ na Steamu. Kdyby se jednalo o hru ve F2P režimu, dalo by se nad tím přivřít očko. Nicméně momentálně nastavená cena 19,99€ je, dovolím si říct, až nechutná a rozhodně se za ni dají pořídit daleko lepší, zábavnější, hezčí hry, než je Forced Showdown.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme studiu BetaDwarf

Klik pro zvětšení (Forced Showdown - recenze)

Recenzovaná verze: PC
(@_@;)
25%
CZECHGAMER
Od tohoto dejte ruce pryč. Nudné, neinovativní, hloupé, zbytečné.

CGwillWin