speciál
Na co se těšíme - prosinec

Na co se těšíme - prosinec
Na co se těšíme - prosinec
21:42, 27.11.2015

Teda nevím, jak vy, ale listopadová nadílka herních titulů mě totálně odrovnala. Uznejte sami, takový příval her tu už dlouho nebyl. Je to zcela logické, protože podzimní sezóna vydávání her zažívala vrchol. Z těch veleúspěšných bych rád vypíchl Fallout 4, o kterém se toho namluvilo a napsalo snad nejvíce. Ale listopad nebyl jen o vydávání her, ale také Blizzard nám připravil několik novinek ku příležitosti svého veletrhu, z čehož mi uvízlo asi nejvíce v paměti, že Overwatch nebude free-to-play záležitost, tak jak se očekávalo, ale bude se prodávat s klasickou cenovkou okolo 60 euro.

Zato prosinec už bude poněkud skoupější na vydané tituly, a proto jsme naši nabídku byli nuceni zúžit na pouhé tři tituly, jenž by stály za pozornost. Ono je to zcela jasné, protože prosinec je zaměřen jednoznačně na prodej a hrátky se slevami, což je pro hráče příznivá zpráva.

Klik pro zvětšení (Na co se těšíme - prosinec)

Just Cause 3
Vychází: 1. prosince na PC, PS4 a Xbox ONE

Středomořská republika Medici je trýzněna krutým generálem Di Ravello a váš úkol je zcela jasný – chopit se hlavního hrdiny Rica Rodrigueze a zastavit diktátora, nebo lépe řečeno, zničit jej všemi dostupnými prostředky. Čeká na vás plně otevřený svět zahrnující více než 400 mil, od oblohy až po mořské dno, k prozkoumávání a k veškerým vaším eskapádám. Zde se nehraje na realitu, ale spíše na bláznivou jízdu plnou explozí a adrenalinu.

Nebude chybět již legendární hák, kterým si můžete pomoci v pohybu při překonávání jakýchkoliv překážek nebo jej použit jako zbraň proti protivníkům, např. k jejich svázání. Pochopitelně čeká na vás pořádný armádní arzenál od brokovnice a raketometu až po protitankové zbraně a letecké útoky. A pochopitelně – chodit po svých nebo si jezdit v autě je přece nuda, tak proč nevyužít superbiky, vrtulníky, stíhačky nebo čluny pro zpestření.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že tato hra bude hodnocena nadprůměrnými čísly, a to v hodnocení 70 – 80 %. Důvody ke kritice bude nejspíše velké množství bugů a po chvíli hraní vše rychle omrzí, a tudíž se titul přes svoji veskrze bláznivou složku hry stane nudným. Další věcí, která mne trochu děsí, je až přespříliš velká hrací plocha, jež je spíše výzvou pro tvůrce k zaplnění dostatečným obsahem.


Rainbow Six: Siege
Vychází: 1. prosince na PC, PS4 a Xbox ONE

Tato hra se plně inspirovala reálnými protiteroristickými operacemi po celém světě. Rainbow Six: Siege nabízí dosud největší možnosti využití okolního prostředí k získání výhody na stranu vaší jednotky. Dočkáte se intenzivních soubojů na blízko, neustálého nebezpečí, atmosférického napětí, ale především týmové spolupráce, na které je postaven koncept celé hry.

Tento díl přináší nekonečné možností totální destrukce vašeho okolí, můžete tedy strhnout zeď, probourat podlahu či strop a zaskočit tak nepřátelskou jednotku, odkud to nečeká. Jednotek na výběr bude ve hře pět: ruské SPETSNAZ, německé GSG9, britské SAS, americké SWAT a francouzské GIGN, přičemž každý člen jednotky může být nějakým způsobem specializován, od boje na blízko až po specialisty na obranu, vaše taktika souboje se bude odvíjet od složení vašeho týmu.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru si myslím, že hra bude hodnocena lehce nadprůměrnými čísly, a to v intervalu 70 – 80 %. Důvodem srážení bodů z hodnocení mohou být problémy se servery a s matchmakingem. Druhá má obava tkví v tom, že pokud nebudete mít partu lidí, tak si s anonymními hráči příliš nezahrajete kvůli potřebě skutečné kooperace.


Xenoblade Chronicles X
Vychází: 4. prosince na Nintendo WiiU

Strašlivá intergalaktická válka přežila jen hrstka pozemšťanů, kteří se snaží bojovat o svůj život v nádherně vypadajícím, avšak opravdu nebezpečném světě. Pokud chtějí přežít, nezbývá jim než se pustit do dalších bitev. Cesta za vítězstvím nebude vůbec jednoduchá, protože se musí utkat se všemi možnými formami nepřátel – od malých brouků až po obří dinosaury.

Pochopitelně je zřejmé, že se ujmete jednoho z přeživších, kterého si můžete upravit dle vašich představ, a pustíte se do boje o holý život. Půvabný svět můžete prozkoumávat z vlastního pohledu nebo se můžete ujmout plně kontrolovatelného a ozbrojeného mecha, s jehož pomocí se souboje stanou mnohem nápaditější. A přitom se nejedná o bohapustou řežbu, ale je zastoupen propracovaný RPG systém, kde si můžete volit specializaci své postavy a následně ji vylepšovat bojovými nebo obranými dovednostmi.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude hodnocena nadmíru dobře, tedy v intervalu 95 – 100 %. Ač se to nezdá, ale tento nápaditý titul útočí na RPG roku. Z dosavadních dojmů a informací mě nenapadá nic, co bych mohl vytknout nebo čeho bych se obával. Jen snad možná trošku se bojím přespříliš přímočarého příběhu.


Co říct závěrem

Ať už se rozhodnete sáhnout po kterémkoliv titulu, myslím, že se budete bavit, když hodně záleží na vlastněné platformě a vámi preferovaném herním žánru. Každopádně krom těchto her nás v prosince čeká i několik již tradičních událostí. Mám na myslí The Game Awards 2015, během kterého se dočkáme několika odhalení a Sony se svojí akcičkou PlayStation Experience.

A pak pochopitelně následují vánoční svátky, pohoda, klid a mír. Pro některé to znamená i více času na hraní her, jiní zase pojednou na hory vyzkoušet své dovednosti v alpském lyžování apod. Každopádně jedna věc je jistá, že po Novém roce na vás bude čekat další speciál, ve kterém se podíváme, co na nás připravil leden.


CGwillWin