Activision koupilo tvůrce Candy Crush Saga

Activision koupilo tvůrce Candy Crush Saga
07:44, 03.11.2015

Schválně komu říká něco Candy Crush Saga, není to úplně hra, která by zaujala běžné hráče velkých her. Pokud chcete totiž na něco hodit vinu, proč v každé druhé AAA hře najdete mikrotransakce, tak Candy Crush Saga je dobrá oběť. Každý vysoký manažer totiž, když vidí čísla jaké sypou tyhle "bonbony", tak je prostě chce mít taky. A je mu fuk, že se do jeho hry vůbec nehodí nebo nebudou fungovat, ty vlhké sny čísel z mikrotransakcí ho budí ze spaní.



Takže Candy Crush Saga je už delší dobu král v tom vytáhnout z lidí peníze (a jsou to tisíce měsíčně na některé lidi). Přitom se jedná o prostou vykrádačku Bejewelled atp., jen je přeskinovaná na bonbony, je totálně neprůhledná co který dělá a samozřejmě, jak to tak bývá u těchto her - hodně podvádí. No a v tu chvíli nastupují ty mikrotransakce, ale to je na delší povídání.

Proč vlastně tuhle mobilní hru zmiňujeme na našem webu, který se mobilními hrami nezabývá? No protože vydavatelský gigant Activision Blizzard koupil vývojářské studio King Digital Entertainment, které má "sagu" na svědomí. A koupil ho za pěknou raketu. Celých 5,9 miliardy dolarů za tvůrce téhle hříčky, teda hříčky která sype kvartálně něco kolem půl miliardy. Pro srovnání - Microsoft koupil Minecraft za pouhých 2,5 miliardy a Amazon třeba Twitch za jen 970 milionů. Takže to je opravdu nákup obrovský. Je to pro Activision pouze investice k rozšíření portfolia nebo má plány zapojit studio do jiných aktivit? To ukáže čas.


DALŠÍ

CGwillWin