Valve: Většina lidí nevylepší své PC kvůli VR

Valve: Většina lidí nevylepší své PC kvůli VR
22:21, 15.10.2015

Valve, známý to producent hitovek jako Half life, Counter Strike, Dota 2 a dalších titulů, nedávno podniklo průzkum, kolik uživatelů je ochotno koupit nové PC kvůli virtuální realitě (VR). Tento průzkum byl proveden za účelem pomoci vývojářům VR porozumět chování normálních uživatelů PC. A jak to dopadlo?

Ve vzorku 2 000 účastníků se našla necelá pětina, respektive 19 % , kteří byli ochotni si pořídit nové PC. 42 % respondentů odpovědělo, že budou využívat svoji stávající sestavu a 34 % uvažuje o nějakém tom upgradu.

Na otázku, kde mají umístěný či kde používají svůj počítač, odpověděli dotázaní ve 42 % případů v ložnici/pokoji, 24 % v obýváku a 20 % v kanceláři. Z toho celých 69 % lidí není ochotno přesunout svůj stroj do prostor vyhovujících užívání VR. 15 % se nevyjádřilo vůbec.

Samozřejmě je rozdíl, zdali chcete VR používat v pokoji o velikosti ledničky do zadního kufru auta, či jste vlastníkem místnosti velikosti tenisového kurtu. Každopádně se jedná o zajímavý průzkum. Detailní přehled odpovědí najdete zde

DALŠÍ

CGwillWin