Obrovský rozmach esportu

Obrovský rozmach esportu
15:17, 09.10.2015

Poslední dobou se videoherní scéna začíná čím dál více rozrůstat o profi-gaming, resp. o snahy z některých herních titulů udělat druh profesionálního sportu. Někdy se to daří méně, někdy více, ale nemůžeme tyto tlaky opomíjet. Dokonce některé návrhy šly až tak daleko, aby se esport stal jedním ze sportu na olympijských hrách (zajímavé, že na letních, proč ne na zimních?).

 

Asi jednou z nejvýznamnější esport her je bezesporu League of Legends, kterou hraje přes 27 milionů hráčů. Během několika následujících týdnů se dočkáme vyvrcholení World Championship 2015. Čtvrfinalová fáze se bude konat v Londýně 15. - 18. října, semifinalová část o víkendu 24. - 25. října v Bruselu a grand finále proběhne 31. října v Berlíně.

 

Ale proč tohle vše zmiňuji? Esport se dostal ve své propagaci tak daleko, že minimálně čtrtfinalová fáze turnaje bude vysílána v televizi. A nepůjde jen o nějaký regionální kanál, ale o BBC na svém třetím kanále. Napište nám do komentáře, co říkáte, že dochází k takovému masivnímu rozmachu esportu?

DALŠÍ

CGwillWin