akce
report
ForGames stánek Conquest Entertainment

ForGames stánek Conquest Entertainment
ForGames stánek Conquest Entertainment
08:41, 09.10.2015

Včera odstartovala v pražském PVA Letňany akce ForGames, která je herním veletrhem v našich malých končinách. Díky vstřícnosti distributora Conquest Entertainment jsme byly pozváni si vyzkoušet jejich stánky mimo hlavní návštěvní hodiny po prvním dni akce. Společnost CQE na českém trhu zastupuje výhradně společnosti Ubisoft a Nintendo a přesně o tom naše včerejší návštěva byla. Zde jsou malé dojmy.

Stánek Ubisoft se točí hlavně kolem ničeho jiného než nového Assassin's Creed Syndicate. K dispozici je několik kiosků, kde si můžete vyzkoušet hru v buildu pro Playstation 4. Jedná se o jednu demo misi, kde máte zavraždit jeden cíl. Cest k řešení je více, v principu vše funguje stejně jako v Unity. Já zvolil jednu až přímo před cíl s pomocí trochy podvodu a převlečené stráže. Čistá práce, až na dva menší poplachy při likvidaci vedlejších cílů. Kdo hrál Unity, bude jako doma. Velmi oceňuji, že hra běží krásně plynule.

Klik pro zvětšení (ForGames stánek Conquest Entertainment)

Atmosféru assasínů doplňuje skupinka velmi kvalitních cosplayerů, kteří přijeli, pokud se nepletu až ze Španělska. Navíc se můžete nechat tetovat airbrushem ve stylu Syndicate nebo se vyfotit na pohlednici ve stylu Syndicate pomocí interaktivní fotobudky. Na velkém plátně si můžete zatancovat Just Dance pro Xbox One Kinect (nebo vedle Wii U verzi až ve čtyřech).

Stánku Nintenda dominuje hlavní stage s plátnem, kde v průběhu večera probíhali závody v Mario Kart 8 ve čtyřech. Tato hra na plátně vypadá prostě skvěle a lepší party hru si jde těžko představit. K vidění u stánku Nintenda je prakticky vše důležité co firma letos vydala nebo nabízí na jejich zařízení. Dostatek jak klasických 3DS, tak New 3DS ve všech velikostech k vyzkoušení.

Klik pro zvětšení (ForGames stánek Conquest Entertainment)

Zmíním pouze hry, které jste zatím nemohli si zahrát doma. Chibi-Robo!: Zip Lash vychází za týden a bude to příjemná plošinovka pro 3DS. Mnohem více mě zajímalo Tri Force heroes, které jsem si zahrál s ochotnými promotéry od CQE, kteří byly sami fanoušci série. Kooperativní řešení hádanek je prostě zábava.



Wii U toho nabízí také hodně. Nejvíce prostoru je logicky věnováno Mario Makeru, tahle ultimátní hra pro fanoušky nabízí nekonečně možností a vím jistě, že časem bude i v mé sbírce. Z těch her, které si nejde ještě zahrát doma, tak tu máme Mario Tennis pro Wii U. Ten dělá čest jménu série a je to "over-the-top" tenisová hra jako stvořená pro multiplayer. Sympatická promotérka mě sice porazila, ale také měla celodenní trénink ;)

Klik pro zvětšení (ForGames stánek Conquest Entertainment)

Skylanders s Mario postavičkami vypadá také moc dobře, spojení úspěšné značky Skylanders se světem Nintenda je kombinace, která prostě bude mít úspěch. No a na závěr zmíním dlouho očekávanou pecku - Xenoblade Chronicles X. Toto monstrózní JRPG si můžete vyzkoušet na dostatku konzolí. Je to sice hra úplně nevhodná na rychlé vyzkoušení, ale dojem na mě udělala. Jakmile jsem pochopil jak fungují souboje, začal jsem nad tím přemýšlet. Tohle je pro fandy žánru a Wii U jasný vánoční dárek.

Klik pro zvětšení (ForGames stánek Conquest Entertainment)

Zbytek není třeba rozepisovat, vyzkoušíte si Splatoon (bohužel zrovna tento kiosek neměl Pro Controller pro MP na jedné konzoli, což je škoda), Mario Kart 8 ve více lidech. Super Smash Bros Wii U včetně kvalitních GameCube ovladačů, které patří mezi profíky v této hře k jasné volbě. Takže Nintendo se ukazuje v plné síle a je škoda jejich svět neokusit, i když z pohledu mainstreamových českých hráčů není tak zajímavý.

A to je vše, berte to jako malou pozvánku ke stánkům společnosti Conquest Entertainement. Rozhodně pro vás připravila velmi kvalitní stánky, které jsou věnované hrám a hrám a to se přesně čeká. Veletrh ForGames probíhá tento víkend v PVA Letňany. Během soboty se u stánku CQE ukáží také náš Filip a Daniel, a budete moci si projít náš level v Mario Makeru a vyhrát dokonce i nějaké ceny.



CGwillWin