LawBreakers, dle tvůrce nový nástupce multiplayerových stříleček

LawBreakers, dle tvůrce nový nástupce multiplayerových stříleček
22:20, 27.08.2015

Tatíček Gears of War, autor legendárního Jazz Jackrabbita a ještě legendárnějšího Unrealu (Quekaři my víme), Cliff Bleszinski, dlouho dusil pod pokličkou svou připravovanou hrou, až dnes pokličku odklopil a zveřejnil několik informací. Především se z pracovního názvu Project Bluestreak stal finální název LawBreakers. Půjde o čistokrevnou mltiplayerovou střílečku, kde podle Cliffa opět povedou ti, již mají střelbu v paži. Nepůjde tedy o to, jak moc dobré máte zbraně a vylepšení, ale jak moc dobří jste mezi čtyřmi zdmi.

Podává podivný a okrajovitý příběh, kdy se náš kulatý noční kamarád, Měsíc, rozsypal na maděru, respektive samo lidstvo jej zničilo, a tak zbytky "sutě" popadaly k nám na Zemi, čímž napáchal značné škody. To na zemi i trošku pozmění některé fyzikální jevy, a tak nám tu a tam začne poskakovat gravitace. No vlastně se Cliff rozhodl, že ona gravitace bude zásadním prvkem hry, a tak nám po tom všem příjde, že nejspíše nabral inspiraci ve filmu Vesmírná Exploze, který byl sice jako film totální propadák, ale v herním podáním by mohl fungovat.

Na zemi po apokalypse převzaly velení pouliční gangy a kdejaká havěť, načež musela přijít na řadu přežívající ruka pozůstalého zákona a zasáhnout. Přesně tyhle strany se budou v budoucnu v matchích 5v5 mlátit, nebo spíš přestřelovat, což vlastně uzavírá hlavní zápletku hry. Nás by spíš ale zajímalo rozuzlení, a to přesnějí Cliffova příběhu "Jak k Nexonu přišel". Jde totiž o společnost, která u nás de jure vydává několik málo free-to-play her, do jejíž rodinky mimochodem přibude i LawBreakers, ale jinak jde o poměrně velkého korejského vydavatele online her, který s okolním světem nemá, co se vydávání her týče, pranic společného, ale to už trošku odbíháme od tématu...

Nizká gravitace ve spojení s jetpacky a různými přitahovacími háky, pak umožňuje velkou možnost pohybu. Tím by se dalo dosáhnout ještě šílenější a rychlejší akce, než přinesl Titanfall. A že tam jsme se museli po třech kolech jít dívat zasychat barvu, abychom se uklidnili! Ovšem jak známe Cliffa, vidíme to spíš na o něco méně taktičtější a rychlejší Unreal. Quake s jetpackama neočekáváme. Vlastně ani moc neočekáváme v době CS:GO a Call of Duty, potažmo Battlefield, že by se mohla hra opravdu chytit, i když jde o střílečku úplně jiného formátu. Projekt možná až moc ambiciózní, avšak držíme mu palce.

DALŠÍ

CGwillWin