akce
report
Gamescom: prezentácia titulu Kingdom Come: Deliverance

Gamescom: prezentácia titulu Kingdom Come: Deliverance
Gamescom: prezentácia titulu Kingdom Come: Deliverance
14:49, 07.08.2015

Tretí deň na akcií Gamescom sa niesol v znamení únavy. Neustále šmatlanie po nekonečných chodbách a doznievajúce následky bujarého prežitia EA akcie v kombinácií s valiacimi sa davmi z nás vysali posledné štipky energie, ktoré v nás zostali. Plány boli ale jasné... Štúdio Warhorse a prezentácia ich pripravovaného titulu Kingdom Come: Deliverance. To sme si predsa nemohli nechať ujsť.

Hra nebola na výstave prezentovaná verejne, a tak sa všetko podstatné odohrávalo za zatvorenými dverami. Štúdio Warhorse bolo ponúkalo tri možnosti toho, ako sa o hre dozvedieť čo najviac. Prvou možnosťou bola kvalitná prezentácia titulu PR manažerom Warhorse štúdia, samozrejme sprevádzaná luxusnými trailermi a ukážkami priamo z hry, osobným rozhovorom s pánom Danom Vávrom a Viktorom Bocanom no a samozrejme nemohol chýbať ani samotný hands on.

Klik pro zvětšení (Gamescom: prezentácia titulu Kingdom Come: Deliverance)

Samotná prezentácia by sa dala jednoducho rozdeliť na dve časti, a to všeobecnú prezentáciu titulu a prezentáciu bojového systému. O prvej časti nie je asi potreba nič extra dodávať a myslím si, že všetko podstatné už je verejnosti známe. To čo ale autori určite považujú za najdôležitejšie je bojový systém. Áno, keď sa pred niekým zo štúdia Warhorse zmienite o ich bojovom systéme v titule Kingdom Come: Deliverance, na vlastné oči vidíte zápal, vášeň a v ten moment pochopíte, že bojový systéme je niečo, čo je pre vývojárov hlavnou prioritou.

Klik pro zvětšení (Gamescom: prezentácia titulu Kingdom Come: Deliverance)

Bojový systém hry je jednoduchý na pochopenie ale ťažší na majstrovské zvládnutie (easy to learn hard to master) o čom sme sa mali možnosť presvedčiť aj my po prezentácií titulu. Systém nám bol predstavený samotným Viktorom Bocanom, ktorý nás pri učení šermovania sprevádzal a viedol naše kroky. V prvom rade sme vyskúšali klasické počítačové ovládanie (myš + klávesnica), ktoré sa nám veľmi páčilo. Jemne sklamaný som bol z konzolového ovládania, ktoré podľa môjho názoru bude veľký boj pre hráčov, no do vydania hry máme stále ešte viac ako rok času takže veríme, že vývojári na tomto aspekte zapracujú a vytvoria špičkový simulátor boja s mečom.

S prezentácie sme odchádzali nadšení, hlavne ja a to preto, pretože som si uvedomil, aký je rozdiel medzi štúdiom, ktoré robí hru srdcom a štúdiom, ktoré robí hru pre peniaze. Warhorse je rozhodne štúdio, ktoré určite nerobí hru pre peniaze ale hlavne preto, že ich to baví a majú radosť z každého pokroku, ktorý sú schopní do finálneho produktu zakomponovať.



Ďakujeme za krásny zážitok a želáme veľa šťastia pri ďalšom vývoji Kingdom Come: Deliverance.


CGwillWin