akce
Přátelský pivovar Malešov zkouší štěstí na Kickstarteru

Přátelský pivovar Malešov zkouší štěstí na Kickstarteru
20:37, 01.08.2015

Po úspěchu v crowdfundigovém projektu Odstartovano.cz chtějí přátelé z Malešova vyzkoušet, jestli může malý český pivovar uspět i na světovém Kickstarteru. Tentokrát si dali za cíl vybrat 100 000 amerických dolarů na pořízení pivovarnické technologie.

Malešovský pivovar sice vaří Ležák, India Pale Ale a Weizen podle vlastních receptur, ovšem stále formou contractbrewingu.

Klik pro zvětšení (Přátelský pivovar Malešov zkouší štěstí na Kickstarteru)

„Nechávat si pivo vařit u spřátelených pivovarů je zaprvé náročné, zadruhé nevýhodné a zatřetí to zkrátka není to ono. Bez vlastního kamenného pivovaru to prostě nejde,“ vysvětluje Honza Prokop, jeden ze spolumajitelů pivovaru.

Rekonstrukce prostor, v nichž bude možné vařit, už sice brzy započne, ale přestože pivo je chutné a dobře se prodává, zisky z malého podniku na pořízení technologie a zahájení zcela vlastní produkce nestačí.

Proto Přátelský pivovar Malešov shání finanční podporu, díky níž by mohl pořídit potřebnou pivovarnickou technologii a zahájit produkci přímo v Malešově do června 2016. Doufá v podporu pivních fanoušků nejen z České republiky, ale i z dalších zemí. Mnoho cizích jazyků už mělo možnost malešovské pivo ochutnat, například na mistrovství světa v historickém středověkém boji Bitva národů nebo díky prodeji do zahraničí. A spousta z nich se pro pivo s chutí vracela.

Klik pro zvětšení (Přátelský pivovar Malešov zkouší štěstí na Kickstarteru)

Jejich zájem ale není to jediné, co dodalo Malešovu potřebnou kuráž zkusit štěstí v dalším crowdfundingu. Tentokrát mu totiž po boku stojí taky herní studio Warhorse. To se svým fanouškům rozhodlo dopřát kromě dobrých virtuálních zážitků i dobré a opravdové pivo. Proč rozjelo spolupráci právě s Přátelským pivovarem Malešov, je jasné. V současnosti totiž vyvíjí hru Kingdom Come: Deliverance, která se odehrává ve středověku v oblasti Posázaví, tedy nedaleko malešovské tvrze. A spoluzakladatel Warhorse Daniel Vávra si vždycky přál navrhnout etiketu na pivní lahev…

Možnost přispět na jejich projekt s názvem „Friendly Brewery - Medieval Castle Brewery Restoration” začne v pondělí 3.8.2015 od 9:00 na internetových stránkách Kickstarteru a potrvá do 17.9.2015 do 9:00. Mezi odměnami na vás čeká řada dárkových předmětů, včetně ingrediencí pro výrobu vlastní várky malešovského piva nebo možnosti zažít středověk na vlastní kůži.

DALŠÍ

CGwillWin