Batman: Arkham Knight - první informace o DLC Batgirl: A Matter of Family

Batman: Arkham Knight - první informace o DLC Batgirl: A Matter of Family
07:38, 07.07.2015

Chápeme, že jakákoliv novinka ohledně Batman: Arkham Knight musí ty počítačové hráče, kterým hra (zjednodušeně řečeno) nefunguje, dráždit jako býka červený hadr, ale co se dá dělat. Vydavatelství Warner Bros. zveřejnilo první detaily o chystaném stažitelném balíčku "Batgirl: A Matter of Family", v němž hraje hlavní roli Barbara Gordon, tedy slavná Oracle. Ta sice již vystupovala v celé triologii coby počítačová expertka hlavního hrdiny, vůbec poprvé si však zahrajete také přímo za ni, respektive za její alterego Batgirl.

Příběh DLC by měl být zasazen před události Arkham Asylum, kdy Joker unesl samotného detektiva Robina Gordona. Batgirl se tedy spojí s Robinem, aby jej zachránili. "Chtěl jsme vytvořit pocit, že jste zavření v bizardním a unikátním otevřeném světě, v němž hrajete s Jokerem hru na kočku a myš," uvedl Justin Vazquez v návaznosti na informaci, že se celý děj odehrává v zábavním parku postaveném na ropné věži, jenž Joker přeměnil na jednu velkou past.

Bojové schopnosti Batgirl by měly být kombinací bojového umění Batmana s nejrůznějšími počítačovými triky, s nimiž dokáže omráčit nepřátele, ovládat objekty nebo řešit hádanky. "Hackování ji odlišuje od ostatních postav. Je to herní mechanika, díky níž může hráč vytvořit situaci, v nichž dokáže Batgirl zazářit," tvrdí Vazquez, "Snažili jsme se, aby Batgirl nebyla tak silná jako Batman, ale aby zároveň díky hackování měla možnost dělat věci, které nedokáže ani on."

Ochuzeni příliš nebudou ani fanoušci Robina, za nějž si půjde zahrát také. Především pak ve finálním střetnutí Robina a Batgirl proti Jokerovi a Harley Quinn. To už ale lehce předbíháme. Stažitelný balíček "Batgirl: A Matter of Family" vychází přespříští úterý (tedy 21. července) a to s týdenním předstihem pro majitele season-passu (tedy 14. července).


DALŠÍ

CGwillWin