speciál
Na co se těšíme - červenec

Na co se těšíme - červenec
Na co se těšíme - červenec
06:44, 30.06.2015

Během června jsme se dočkali několika vynikajících titulu, které nám přichystali spoustu nezapomenutelných zážitků. Také jsme se v červnu mohli dočkat největší videoherní akce z Los Angeles – E3. Věřím, že naše novinkové a speciálové zpravodajství se vám líbilo a že nejen nám, ale i vám přineslo nejedno příjemné překvapení. Nerad bych se o tom zde dlouze rozepisoval, ale přecijen ukázání The Last Guardian nebo nové řezničiny od Ubisoftu For Honor a kouzelné klubíčkové arkády Unravel od EA stojí za povšimnutí.

Zcela otevřeně si to přiznejme, ale červenec je na vydávání her poněkud chudší než ostatní měsíce. Je to zcela logické, protože v době vydání hry je potřeba mít po ruce co nejvíce zaměstnanců k řešení zpětné vazby od hráčů a případné řešení chyb, které se nestihlo doladit během testování. A ruku na srdce, červenec je měsíc dovolených atd. Proto se tentokráte nebudeme věnovat jako obvykle pěti titulům, ale pouze třem, které by měli stát za to.

Klik pro zvětšení (Na co se těšíme - červenec)

F1 2015
Vychází: 10. července na PS4, Xbox One a PC

Tak a konečně je to tu. I fanoušci Formulí 1 se dočkají své hry pro konzole nové generace. Tvůrci ze studia Codemaster vytvořili kompletně nový engine, který tuto herní sérii bude pohánět. Důsledkem je, že majitele konzolí dosluhující generace se již dalších dílů nedočkají. Oficiální licence nám zaručuje kompletní soupisku závodníků, okruhů (včetně nového z Mexika) a všeho možného s čím se v tomto „závodním cirkusu“ můžeme setkat.

Nový engine nám dodá kvalitnější zpracování grafiky a hlavně fyziky jednotlivých aut, které budou sestaveny z více jak dvaceti prvků – motor, zavěšení kol, aerodynamika, nádrž, pneumatiky - díky čemuž budeme schopni pocítit změnu přilnavosti během změny počasí, teploty, nastavením atd. Dalším doplňkem bude i celková prezentace blížící se televiznímu zpracování včetně všech předstartovních a pozávodních ceremonii.

Tip, jak to dopadne

Myslím, že hra bude hodnocena průměrně v intervalu 70 – 80%. Vzhledem k tomu, že se jedná o první titul na konzole nové generace a bude poháněn novým enginem, tak si myslím, že nebude úplně vše klapat na jedničku a dočkáme se několika nepříjemných bugů. Nechci říct, že půjde o “prvotinu”, ale zpětná vazba od fanoušků a zřetelné chyby poskytnou tvůrcům podklady pro další ročníky.


Rory Mcllroy PGA Tour
Vychází: 16. července na PS4 a Xbox One

V minulosti EA Sports vydávala jeden golfový simulátor za druhým s hlavní hvězdou Tigerem Woodsem. Jeho sláva je ta tam, a tak nastal čas změnit i jméno hlavního protagonisty za, v současné době velmi úspěšného golfistu, Roryho Mcllroe. Krom této, spíše kosmetické změny, jsme golfový simulátor neměli možnost si zahrát několik let, takže příchod nového dílu je vítanou záležitostí, a to nejen pro aktivní hráče golfu, ale i pro nehrající jedince z finančních či jiných důvodů tohoto poměrně nákladného sportu/koníčku.

Věřte, že tento titul je poháněn enginem Frosbite (tedy u EA jak jinak), který má zajistit geniální zážitek z hraní a dosáhnout autentického zpracování. Ve hře nebude chybět zcela bez pochyby několik módů – od klasického zahrání si jen tak na nějaké reálném golfovém hřišti nebo zahájit karieru jako neznámý mladíček s velkým handicapem a postupně se probojovat na turnaje nejvyšší kategorie a posléze si obléci neslušivé zelené sako určené pro vítěze.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude hodnocena poměrně solidně, a to v rozmezí od 80% – 90%. Zajímavostí je fakt, že tvůrci zatím neukázali skoro žádné pořádné záběry ze hry a ani nijak výrazně o tomto titulu nemluvili na své tiskové konferenci během letošní E3. Nicméně to vůbec nevadí, a třeba nás tak opravdu překvapí skvělým zážitkem. Jediná obava u mě tkví v tom, že se jedná de facto o první golf na novém engine, tzn., věřme, že nedojde k některým drobným chybám a nedodělkům. A propo – jsem zvědav, zda bude ve hře zabudován i mód ve kterém si můžete zahrát golf na hřišti plném boje a ohnivých výbuchů – což vývojáři avizovali na loňské konferenci E3, tak snad na tyto zábavné a netradiční módy nezapomněli.


God of War III: Remastered
Vychází: 17. července na PS4

Asi není hráče PlayStationu, který by neznal herní sérii God of War. A právě k desátému výročí této série byl oznámen remaster třetího dílu. Pokud by přecijen někdo nevěděl o, co jde, tak vězte, že se chopíte krutého a neoblomného - bájného válečníka Kratose, jenž byl zrazen a přišel o vše – ženu, děti a začal hledat způsob pomsty. Nejdříve se pokusil o sebevraždu, ale to jej neuspokojilo, a tak se vrací zpět na Zemi, aby povstal proti samotným bohům a chce učinit svět bez bohů a bájných bytosti a vy můžete toto dobrodružství prožít s ním.

Na své cestě za najítím východiska a učinění pomsty zadosti, budete putovat nehostinnou krajinou Olympu a mnoha dalšími oblastmi, které vám budou znepříjemňovat různí nepřátelé, ale samozřejmě nezapomenutelné boss fighty a další luxusní epochální zážitky přímo ze hry. Všude narazíte na kouř, oheň, popel a exploze… Jde bezpochyby o vypracované a poctivé RPG ze staré školy, kde autoři nic nového nevymýšleli a jen titul upravili do HD rozlišení 1080p s 60 Hz.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude velmi kvalitně hodnocena 85% – 95%. Jsem osobně rád, že tvůrci nic nového nevymýšleli a vše použili, tak jak bylo v původním God of War III. Jen se bojím, že některé běžecké a letecké úseky mohou stejně jako v minulosti na někoho působit trochu „neohrabaně“. Nicméně, spíše vzhledem ke ztvárnění kamery, se hra nedočká velkého věhlasu u dnešních mladých hráčů se nebude líbit. Avšak fandové této herní série budou nadšeni.


Co říci závěrem

Jak jsem psal v úvodu tohoto speciálu, červenec je poněkud chudší na vydávání her, ale věřím, že si jeden z výše uvedených titulů najde své příznivce. Nečekám, že by některá z uvedených her měla kandidovat na hru roku, ale své kvality určitě nabízí. Nicméně tuto slabší nadílku her můžeme využít k dohrání svých starších kousků, a tak dořešení svých herních restů. U příštího speciálu se na Vás těším.


CGwillWin