speciál
5 najlepších hier podľa filmu

5 najlepších hier podľa filmu
5 najlepších hier podľa filmu
11:00, 25.06.2015

V súvisiacom špeciáli som sa venoval najhorším hrám podľa filmov. Tentokrát na to pôjdem úplne inak a budem sa venovať tomu najlepšiemu. Primárne som sa rozhodol vyberať hry, ktoré sa priamo inšpirujú konkrétnymi filmami - či už tým, že prerozprávajú jeho dej, alebo na neho nejakým spôsobom nadväzujú. Vo výbere teda budú chýbať aj také kultové záležitosti ako Knights Of The Old Republic, Aliens versus Predator 2, či Indiana Jones and the Fate of Atlantis. A to bez ohľadu na to, že v čase vydania disponovali tými najvyššími kvalitami.

Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie

Od King Konga sa možno veľa nečakalo, ale výsledok určite predčil očakávania. Hra za Jacka Driscolla prebiehala z prvého pohľadu, ale mala veľmi ďaleko od klasických FPS. Neexistujúci HUD ešte viac podporoval atmosféru, na každom kroku číhali dinosauri, obrí hmyz a nie vždy bolo možné ich aj zlikvidovať. Samotný Kong mal paradoxne výrazne menší priestor a v jeho koži ste pobehovali v 3rd person pohľade. Na druhú stranu ste si to mohli rozdať na férovku s Tyranosaurom.

Middle-earth: Shadow of Mordor

Dej Middle-earth: Shadow of Mordor sa odohráva medzi Hobbitom a Pánom Prsteňom. Hoci v ňom hráte za úplne novú postavu, dôležitú rolu v deji má Glum, či Sauron a ide o zaujímavý doplnok k filmom. Nedá sa síce povedať, že by príbeh nejak zvlášť exceloval, hra to ale doháňa gameplayom mixujúcim to najlepšie zo série Assassin's Creed a Batmanovskej Arkham series. Mimoriadne zaujímavý bol aj Nemesis systém.

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

Fanúšikovia Riddicka si tu mohli prísť na svoje. Ide o priamy prequel filmu The Chronicles of Riddick a v koži známeho drsňáka budete utekať z jedného z najlepšie zabezpečených zariadení pre trestancov. Hra ponúkla mix viacerých žánrov - akciu, stealth a dokonca aj adventúrne prvky. Po veľkom úspechu dokonca vznikla rozšírená verzia nazvaná The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Tá jemne vylepšila grafickú stránku a pridala aj novú kampaň, v ktorej ste pre zmenu utekali z lode Dark Athena.

Alien Isolation

Isolation na to išiel úplne inak ako väčšina ostatných hier z Alien univerza. Miesto klasickej FPS ponúkol nefalšovaný survival zážitok s dôrazom na stealth, s minimom zbraní a nesmrteľným votrelcom, pred ktorým ste sa museli skrývať. (jednou mála ďalších výnimiek je adventúra Aliens: A Comic Book Adventure) To všetko v koži Amandy Ripley, ktorá sa po udalostiach prvého Aliena rozhodla nájsť svoju matku a hlavnú postavu filmovej série. Len ten úspech mohol byť väčší, Isolation by si to zaslúžil.

Blade Runner

Blade Runner sa miesto prerozprávania udalostí filmu rozhodol prísť s novým príbehom zasadeným do tohoto sveta. S filmovými udalosťami však súvisel. Nechýbali tu ani viaceré známe postavy, aj keď skôr v cameo rolách - a to vrátane androidky Rachel. Hlavnou postavou nebol Rick Decard, ale Ray McCoy, nováčik medzi Blade Runnermi a svojimi voľbami sa mohol dopracovať až k trinástim koncom. Adventúra od Westwoodu právom patrí medzi to naj v tomto výbere.

Vidíte to úplne inak a medzi to najlepšie by ste zaradili niečo iné? Ghostbusters: The Video Game? GoldenEye 007? The Thing? Nech sa páči, diskusia je otvorená.


CGwillWin