preview
Čo sa skrýva pod názvom Kyn?

Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview
Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview
21:00, 09.06.2015

Nebudeme vás tým dlho trápiť - ide o novú stratégiu, ale kombinovanú s RPG prvkami. Pod jej vznikom je podpísaný Tangrin Entertainment a stojí za ňou známy indie vydavateľ Versus Evil, ktorý sa napríklad postaral aj o vydanie hry Banner Saga. Pokiaľ sa sa aspoň trochu orientujete na indie scéne, tak by ste v tom mali mať jasno. Tangrin Entertainment je každopádne nováčikom na scéne. Ide o dvoch vývojárov z Holandska a vývoj ich prvotiny im trval 2 roky.

Klik pro zvětšení (Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview)

Kyn sľubuje predovšetkým klasickú vikingskú atmosféru. Ide o izometrický herný zážitok, čo k zvolenému typu hry sedí a údajne ponúka približne 20 hodín zábavy. Hier so severskou problematikou až tak veľa nevzniká a je teda jasné, v čom tkvie sila hry. Ale ani zďaleka to nie je len o atmosfére. Očakávať môžete predovšetkým súboje so strategickou zložkou, ale rovnako sú tu prítomné aj puzzle a dôležitú rolu má hrať aj exploring a hľadanie pokladov. Ak čakáte čisto realistické zameranie, možno vás sklame (a iných zase poteší), že príbeh je zasadený do mytologického sveta zničeného mágiou. Samotný príbeh sa točí práve okolo zneužívania mágie a vy ako hráč sa to vydávate vyšetriť.

Klik pro zvětšení (Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview)

Pochopiteľne však nebudete ovládať iba jeden charakter, ale môže ich byť 6 a každý je unikátny. Tu sa práve prejavuje strategická zložka, ktorá spočíva v kombinovaní ich unikátnych schopností. Každá z postáv má pritom svoj vlastný ukazovateľ morálky. To sa môže prejaviť napríklad zvýšením ich sebavedomia a útočných schopností, ak sa do boja zapoja posily, ale rovnako sa môže stať, že začnú panikáriť, ak niekto zomrie. Tento prvok znie každopádne zaujímavo.

Klik pro zvětšení (Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview)

Otázkou je, ako sa bude vetviť samotný príbeh. Informácie naznačujú, že existuje viacero možností, ako ju dokončiť a to by zvyšovalo faktor znovuhrateľnosti. Koľko koncov bude k dispozícii, zatiaľ nie je jasné. Kyn má byť vydaný predovšetkým na operačný systém Windows, ale dočkajú sa ho aj uživatelia Linuxu, či Macu a údajne aj Playstationu 4. Snáď to vývojárom výjde, vydarených hier so severskou tematikou nie je nikdy dosť.

Klik pro zvětšení (Čo sa skrýva pod názvom Kyn? - preview)


CGwillWin