Společnost 2K oznamuje, že studio Firaxis Games pracuje na hře XCOM 2!

Společnost 2K oznamuje, že studio Firaxis Games pracuje na hře XCOM 2!
17:44, 01.06.2015

Společnosti 2K a Firaxis Games dnes oznámily, že pracují na hře XCOM 2, pokračování titulu XCOM: Enemy Unknown, který si vysloužil množství ocenění Hra roku. Hra XCOM 2, která vzniká pro platformu PC a o jejíž vývoj se stará studio Firaxis Games, hráče přenese 20 let do budoucnosti. Lidstvo prohrálo ve válce proti mimozemšťanům a světu nyní panuje zcela nový řád. Tajná paramilitantní organizace XCOM upadla z větší části v zapomnění a nyní musí opětovat úder, aby se znovu ujala vlády nad Zemí a osvobodila lidstvo z cizáckého područí. Vydání hry XCOM 2 je momentálně naplánováno na listopad 2015. Studio Feral Interactive navíc připraví také verze pro Mac a Linux.

Klik pro zvětšení (Společnost 2K oznamuje, že studio Firaxis Games pracuje na hře XCOM 2!)

Ve hře XCOM 2 se role obrací a organizace XCOM nyní bude útočit. Potýká se však s omezenými zdroji a ze svého nového mobilního velitelství musí podnikat soustavné výpady proti mimozemským jednotkám. Hráče čeká kombinování hrubé palebné síly s tichým taktickým postupem, najímání nových vojáků pro XCOM a budování sítě odporu. Jen tak mohou dokázat odhalit zákeřné plány cizáků a zachránit lidstvo. XCOM 2 přinese celou řadu nových prvků, například procedurálně generované úrovně, díky nimž bude každý průchod hrou zcela jedinečný, a nabídne i mnohem výraznější podporu pro tvorbu modifikací. Navíc se můžete těšit na spoustu nového obsahu, třeba pětici přepracovaných tříd vojáků, bohatší možnosti úprav, více typů mimozemšťanů a nepřátel, zdokonalené taktické boje a další novinky.

Klik pro zvětšení (Společnost 2K oznamuje, že studio Firaxis Games pracuje na hře XCOM 2!)

„Hrou XCOM: Enemy Unknown, která získala množství ocenění Hra roku, již studio Firaxis prokázalo, že dokáže vdechnout nový život slavné a milované sérii,“ řekl Christoph Hartmann, ředitel společnosti 2K. „A prostřednictvím pokračování XCOM 2 ji nyní obohatí o nový dech beroucí příběh a vyzve hráče, aby se ujali zdánlivě nesplnitelného úkolu.“

„Zpětná vazba od vášnivé komunity série XCOM hrála při vývoji XCOM 2 velice důležitou roli a motivovala nás k tomu, abychom zvýšili laťku grafického zpracování, herního systému i znovuhratelnosti na úroveň, o níž se žánru strategií dříve ani nesnilo,“ řekl Jake Solomon, kreativní ředitel hry XCOM 2 z Firaxis Games. „Máme ohromnou radost z toho, že jsme do hry dokázali implementovat prvky, které si fanoušci již dlouho přáli, například procedurální úrovně a podporu modifikací. Nezapomněli jsme však ani na rozšíření toho, co je pro hry XCOM klíčové – tedy přidání nových mimozemšťanů, nepřátel a tříd vojáků.“

Klik pro zvětšení (Společnost 2K oznamuje, že studio Firaxis Games pracuje na hře XCOM 2!)

Hra XCOM 2 je vyvíjena pro platformu PC, její vydání je momentálně naplánováno na listopad 2015. XCOM 2 dosud nemá věkové hodnocení ESRB. Chcete-li získat další informace o hře XCOM 2, navštivte stránky XCOMu, staňte se fanouškem na Facebooku, sledujte hru na Twitteru pomocí hashtagu #XCOM2.

DALŠÍ

CGwillWin