hw
Revize Xbox One ovladače na cestě?

Revize Xbox One ovladače na cestě?
11:06, 28.05.2015

Microsoft se zdá připravuje malou revizi jeho ovladače pro Xbox One. Podle uniklých informací, za které může Support stránka Microsoftu, to nevypadá na nic převratného a rozhodně se nejedná změnu ergonomie nebo zásadních prvků. Přesto je, ale změna podstatná pro běžného uživatele.

Klik pro zvětšení (Revize Xbox One ovladače na cestě?)

Nový ovladač totiž dle diagramu a popisku obsahuje 3,5mm jack pro připojení headsetu. Kritika se na MS snesla po představení ovladače, když do něj lze zapojit pouze headsety, které mají vlastní konektor. Pokud chcete jiný, tak musíte pořídit drahý adaptér nevalné kvality.

Tímto zdá se MS svou chybu chce napravit, bohužel ani to nezajistí 100% fungování jakéhokoliv headsetu s jackem. Protože definice jacku má dvě možné varianty a v každé z nich je prohozen kontakt pro mikrofon a uzemnění. Na to narazili již majitelé PS4, kdy po připojení některých sluchátek, prostě mikrofon nefunguje.

Klik pro zvětšení (Revize Xbox One ovladače na cestě?)

Tento problém ale není na hlavě MS ani Sony, ale špatných standardů. Každopádně support stránka MS říká, že ovladače s tímto konektorem budou dostupné po červnu/jůnu 2015, tak je možné, že se oficiálního představení dočkáme na E3.


DALŠÍ

CGwillWin