akce
speciál
Sedmý ročník GT Academy je tady!

Sedmý ročník GT Academy je tady!
Sedmý ročník GT Academy je tady!
18:14, 20.04.2015
HLEDAJÍ SE JEZDCI... ZÁVODNÍ JEZDCI!

  • • „Práce snů“ jako odměna pro vítěze sedmého ročníku soutěže Nissan PlayStation GT Academy
  • • Přihlášení do soutěže možné od 21. dubna skrz Gran Turismo 6
  • • Další možnosti kvalifikace představují „veřejné soutěže“ s masovou účastí
  • • Evropský závodní tábor Race Camp se přesouvá do Abú Zabí


Společnosti Nissan a PlayStation opět spojily své síly a již posedmé nabízejí „práci snů“ jednomu z oblíbenců štěstěny z řad hráčů Gran Turismo. Soutěž Nissan PlayStation GT Academy boří zažité tradice a přináší možnost stát se profesionálním závodníkem či závodnicí komukoliv, kdo kdy toužil po účasti v nejproslulejších motoristických závodech. Ročník 2015 začíná již zítra (21. dubna), a to kvalifikační soutěží v rámci herních výzev ve hře Gran Turismo 6 pro PlayStation 3, která bude trvat až do 16. června. Další možnosti kvalifikace představují veřejné soutěže GT Academy, které se budou pořádat v jednotlivých účastnických zemích.

Klik pro zvětšení (Sedmý ročník GT Academy je tady!)

GT Academy chce v roce 2015 ještě více rozšířit svůj záběr. Nissan a PlayStation zvou všechny starší 18 let, kteří někdy na podobnou práci snů pomýšleli, aby neváhali a zkusili své štěstí v letošní soutěži (účast podléhá pravidlům a podmínkám).

Evropská verze GT se v letošním ročníku stává ještě atraktivnější, a to z důvodu přestěhování závodního tábora Race Camp, který představuje finálové rozuzlení celé soutěže, z okruhu Silverstone na fantastický okruh Yas Marina v Abú Dabí v hlavním městě Spojených arabských emirátů. Nebude-li vítězi stačit jako hlavní cena výlet do Abú Zabí, kde bude mít šanci usednout za volant závodního speciálu Nissan na předním okruhu seriálu F1, pak ho zcela jistě uspokojí strhující nová kariéra s cestováním po celém světě, výcvikem a tréninkem té nejvyšší úrovně, se skvělým doprovodným týmem a senzačním služebním vozem.

Klik pro zvětšení (Sedmý ročník GT Academy je tady!)

Jako obvykle budou všechny dramatické momenty ze závodního tábora Race Camp zaznamenány objektivem kamery a představeny formou televizního pořadu GT Academy TV, který se do vysílání chystá v průběhu letošního roku. Veškeré dění lze také sledovat na facebookové stránce GT Academy, Tvitteru a v Nismo.tv.

„Přihlášení do soutěže možné od 21. dubna skrz Gran Turismo 6“

Soutěž GT Academy má za sebou slavnou historii podloženou skvělými úspěchy. Po řadě úkolů v rámci závodního tábora Race Camp se vítěz či vítězka zúčastní jednoho z nejpropracovanějších výcvikových programů pro rozvoj jezdců na světě. Intenzivní a komplexní výcvik je připraví na převzetí té nejlepší možné ceny – závodní sezóny ve vytrvalostním seriálu Blancpain Endurance v kokpitu závodního speciálu Nissan GT-R NISMO GT3 s výkonem 550 BHP.

Od svého počátku v roce 2008 úspěch soutěže GT Academy nepřetržitě roste, a to díky úžasným výsledkům dosavadních absolventů, kteří se stali závodními jezdci týmu NISMO, čímž se jejich dosavadní život obrátil zcela naruby. Jen v roce 2015 se absolventi GT Academy zúčastní závodů té nejvyšší úrovně – ať již se jedná o závod 24 hodin Le Mans či šampionáty GP3, FIA World Endurance Championship, Blancpain GT3 či vrcholové japonské série Super GT.

Klik pro zvětšení (Sedmý ročník GT Academy je tady!)

„Kdykoliv lidem přibližuji koncept GT Academy, jsou jím všichni naprosto unešení,“ vysvětluje Olivier Pierini, manažer pro sponzoring a partnerství společnosti Nissan Europe. „Buď se chtějí soutěže sami zúčastnit, nebo znají někoho, kdo by tím byl nadšený. Proto chceme letos GT Academy udělat větší a přístupnější než kdykoliv předtím. GT Academy přichází se vzrušujícími inovacemi, které chceme vykřičet do světa, aby se o nich dozvěděli všichni, kteří kdy toužili po změně své životní cesty a chtěli by následovat svůj sen.“

„Toto je pro GT Academy další přelomový rok, který nás zároveň naplňuje hrdostí,” prohlásil Kazunori Yamauchi, prezident Polyphony Digital Inc. a tvůrce značky Gran Turismo. „Dva absolventi naší GT Academy jezdí závody nejvyšší kategorie na Le Mans a připravili jsme ambiciózní program, který představí sérii Gran Turismo novým fanouškům a umožní jim vyzkoušet si, zda mají vše potřebné, aby se sami mohli vydat ve stopách Janna [Mardenborougha], Lucase [Ordoñeze] a ostatních členů týmu NISMO. Jde o skutečně fantastickou soutěž a já můžu všem vřele doporučit, aby si ji vyzkoušeli, ať už patří mezi zkušené hráče nebo naprosté začátečníky.“

Kvalifikační část soutěže Nissan PlayStation GT Academy proběhne od 21. dubna do 16. června v rámci sezonního závodu ve hře Gran Turismo 6 pro PlayStation 3. Soutěž je přístupná hráčům starším 18 let s trvalým pobytem v jedné z 12 evropských zemích rozdělených do následujících skupin: Francie; Itálie; Spojené království, Pyreneje (Španělsko a Portugalsko), Benelux (Nizozemí, Belgie a Lucembursko) a státy střední a východní Evropy – CEE (Polsko, Maďarsko, Česká republika). Pravidla a podmínky účasti naleznete stejně jako kritéria způsobilosti na adrese facebooku GT Academy nebo na oficiálních stránkach Gran Turismo.

Klik pro zvětšení (Sedmý ročník GT Academy je tady!)


CGwillWin