Nová Lara Croft bude špinavější a mokřejší

Nová Lara Croft bude špinavější a mokřejší
18:02, 31.03.2015

Již delší dobu jsme v herním světě postrádali nějakou zmínku o pokračování znovunastartované (a úspěšně dokonané) série Tomb Raider. Kromě fakt jedné novinky viditelné níže jsme se od minulého ročníku herní výstavy Gamescom vůbec nic nedozvěděli. V rozhovoru s fanoušky se ale kreativní ředitel vývoje Noah Hughes rozpovídal a prozradil pár zajímavých herních inovací.



Lara nám v předešlém díle při interakci s okolím měnila svůj vzhled. Ne, nevyrostly jí prsa o další velikost, nýbrž zašpinila se, a hodně. Toto se zde objeví znova a bude to ještě lepší. Nejenže se při kontaktu s vodou pěkně smočíte, ale budete i poměrně dlouho schnout. Mimo jiné, když se dostanete do nějaké chladnější oblasti nebo místa, Lara si začne zahřívat ruce.

Hughes sdělil, že do hry je zakomponován systém poškození, který ukáže Laru "tak trochu jinak", ale nespecifikoval jak.

Pro línější hráče je smutná zpráva ta, že se ze hry odebírá tlačítko/funkce umožňující Laře rychlý přesun do chtěné oblastni. Vývojáři chtějí, aby hráči využívali své schopnosti a vybavení k prozkoumávaní bohaté mapy, než jen obyčejné běžení vpřed.

Komu vadily quick time eventy v předešlém díle, může si krapet oddychnout. Ve hře se budou nacházet stále, ale budou značně zredukovány, čili jejich využití bude daleko skromnější. Ubráno ze soubojů a přidáno do efektivnějších využití - tak se nám to líbí.

DALŠÍ

CGwillWin