hw
Microsoft plánuje veľkú budúcnosť pre konzolu Xbox One

Microsoft plánuje veľkú budúcnosť pre konzolu Xbox One
16:27, 05.03.2015

To, že konzola Xbox One malinko zaostáva za konkurenciou od Sony nie je, žiadne tajomstvo, každopádne Microsoft to nevzdáva, ba naopak sa do konkurenčného boja púšťa rovno po hlave.

Na aktuálne prebiehajúcej GDC 2015 v San Franciscu, ktorej sa za Microsoft zúčastnil sám Phil Spencer, prebehla menšia tlačovka, na ktorej sme mali možnosť pohliadnuť pod pokličku pripravovaných noviniek. A že toho nebolo naozaj málo vás presvedčím v nasledujúcich riadkoch.

•Softwarová vývojová sada (SDK) Xbox Live pre Windows 10, ktorá poskytuje prístup k množstvu prvkov služby Xbox Live na konzoli Xbox One bude dostupná pre širšiu skupinu vývojárov, čo v jednoduchosti znamená - viac hier.

•Univerzálna platforma pre aplikácie v systéme Windows umožní ktorémukoľvek vývojárovi vytvoriť samostatný projekt určený pre viacero zariadení. To autorom aplikácií uľahčí proces sprístupnenia svojho obsahu väčšiemu množstvu užívateľov.

•Díky prostredí obchodu Windows Store teraz vývojári získavajú možnosť flexibilne ponúkať svoje produkty na PC, konzolách, tabletoch a mobilných telefónoch a osloviť tak viac ako 1,5 miliardy užívateľov.

•Univerzálne vývojové centrum (Universal Development Center) je vývojársky portál k tvorbe a prezentovaní hier v obchode Windows Store.

•Rozhranie Direct X 12 umožňuje vývojárom na PC platforme pracovať s úplne novou úrovňou výkonu a ovládania. Vďaka jednotnému API môžu sprístupňovať obsah na viac zariadení.

•Spoločnosť Epic dnes oznámila, že je vo vývoji titul Unreal Tournaments na báze technológie Unreal Engine 4 s podporou rozhrania Direct X 12, ktorý posunie pomyseľnú laťku videohernej grafiky. Očakávame oznámenie tohto tituly aj na konzolu Xbox One.

•Bezdrátové príslušenstvo pre Xbox bude navrhované a prispôsobené tak aby bolo plne kompatibilné s konzolou Xbox One a PC s Windows 10.

•Záverom bol oznámený PC titul Elite: Dangerous od spoločnosti Frontier Developments pre konzolu Xbox One a dátum vydania bol stanovený na leto tohto roka.

•Program ID@Xbox sa rozšíri tak, aby sa vývojári mohli zamerať na všetky zariadenia s podporou Windows 10, to znamená PC, Xbox One a pripravovaný HoloLens.

•Posledná správa sa týka novej spolupráce so spoločnosťou Motiga, ktorá prinesie nový titul Gigantic a to rovno na Windows 10 a Xbox One.

Na akcií boli samozrejme oznámené aj hry a to vrátane populárneho PC titulu Wasteland 2, všetky oznámené tituly nájdete tu.

Záznam celej konferencie si môžete pozrieť práve teraz, všetko ale smeruje k tomu, že PC platforma zplynie z tou konzolovou (aspoň čo sa týka počítačov s Windows 10 a konzole Xbox One) a ja hovorím ÁNO!

DALŠÍ

CGwillWin