speciál
Vychází nová verze Unity

Vychází nová verze Unity
Vychází nová verze Unity
19:06, 03.03.2015

Unity je cross-platformní vývojový herní systém, od společnost Unity Technologies, který obsahuje herní engine, integrované vývojové prostředí, a samozřejmě také různé podpůrné nástroje. Používá se k výrobě videoher pro webové stránky, stolní počítače, konzole a mobilní zařízení. První verze Unity byla oznámena pouze pro Mac OS, na Worldwide Developers Conference Apple v roce 2005, a od té doby došlo k mohutnému rozšíření na více než dvacet platforem. Asi nejznámější hry, které byly pomocí tohoto systému vyvinuty, jsou: Battlestar Galactica Online, Game of Thrones: Seven Kingdoms, Endless Space, ARMA Tactics nebo Deus Ex: The Fall.

Klik pro zvětšení (Vychází nová verze Unity)

Dnes se k nám do redakce dostala tisková zpráva od Chrise Clakra z Unity3D s informací, že je k dispozici zcela nová verze Unity 5. Nejnovější verze Unity obsahuje velké grafické vylepšení a rozšířenou funkcí editoru nástrojů, které dává vývojářům obrovský potenciál k vytvoření neuvěřitelně krásných a inovativních herních zážitků na 21 platformách. Kromě toho, Unity oznámila dostupnost Unity Cloud Build, což umožňuje vývojářům zvýšit produktivitu využitím možností cloudů, tím pádem mohou svoji pozornost více upínat pouze na vývoj her.

Unity 5 vychází ve dvou verzích a to:

- Unity 5 Professional Edition, je určena především pro vývojářské studia a nabízí nástroje Unity Cloud Build Pro, Team License, Game Performance Reporting, Asset Store Level 11, Unity Analytics Pro, přístup k novinkám a betatostování za 75$ za měsíc.

- Unity 5 Personal Edition, si může pořídit zdarma každý nadšenec, sólo vývojář nebo začínající malá studia, která mohou využívat nástrojů: Unity engine, Profiler, Occlusion Culling, Render-to-Texture a Post-Processing.

Klik pro zvětšení (Vychází nová verze Unity)

Slovy CEO Unity, Johna Riccitiella: "Unity 5 je masivní urychlení pro systém Unity, jako takový, který umožňuje vývojářům vytvořit mnohem krásnější a komplexnější hry, které budou určeny pro věší publikum napříč platformami."

Unity 5 je v současné době použit pro vývoj takových her jako je: Ori and the Blind Forest od vývojářů z Moon Studios nebo Rival Kingdoms od Space Ape.


CGwillWin