Test, ktorý vás donúti zamyslieť sa

Test, ktorý vás donúti zamyslieť sa
15:41, 24.02.2015

Vojny, ktoré sa vedú na diskusných fórach všetkých možných webov vždy obsahujú minimálne jednu hádku o tom, ktorá platforma je lepšia. Hráči, ktorý preferujú konzole, nedajú dopustiť na konzole a naopak hráči, ktorý preferujú PC, nedajú dopustiť na PC. No a bitvu, ktorú vedie medzi sebou strana "zelených" a "modrých" radšej nebudem ani spomínať.

Posledné roky sa hráči zameriavajú miesto hrateľnosti na záležitosti ako rozlíšenie a framerate. Zámerne spomínam len tieto dve záležitosti, pretože sú najviac riešené a vždy je z nich obrovský oheň na streche. Naozaj stojí za to riešiť každú drobnosť a trhať hráčsku komunitu na kusy?

Podobnú otázku si položili kolegovia z videoherného webu Gamespot a uskutočnili menší test. Tri platformy - PC, PS4 a Xbox One všetky upravené tak aby testeri nepoznali na čom vlastne hrajú. (PC bolo upravené tak aby sa vyrovnalo nastaveniam konzolových verzíi). Ako test dopadol?

Takmer žiadne rozdiely! Ak by ste chceli nájsť znateľné a podstatné rozdiely museli by ste sa na ne sústrediť. To znamená, že keď hráte nemáte čas vnímať rôzne nastavenia a hra vám jednoducho príde rovnaká.

Čo z toho celého plynie? Plynie z toho nasledovné... Chcete sa pri videohrách baviť? Bavte sa, nikto vám v tom nebráni. Chcete na každom roku porovnávať rozdiely a hľadať chyby? Staňte sa testerom a dostanete za to zaplatené a nemusíte strácať čas hraním videohier.

DALŠÍ

CGwillWin