preview
Blackguards 2 - dojmy z preview verze

Blackguards 2 - dojmy z preview verze
Blackguards 2 - dojmy z preview verze
08:00, 27.12.2014

Už koncom januára budúceho roka vyjde plná verzia Blackguards 2 na PC a MAC. Krátku hrateľnú verziu som si vyskúšal už teraz. Podľa všetkého pôjde pokračovanie v pevne vyšliapaných stopách jednotky. Tá zaujala svojou zložitosťou a nutnosťou rozmyslieť si každý svoj krok. Dvojka nebude pozadu.

Čierne stráže sú späť!

V prvej časti boli súboje na ťahy, tu je tomu rovnako. Avšak pokiaľ tam boli súboje zamerané viac na boj s protivníkmi, tak tu sú hlavne na vyznanie sa v danej miestnosti a objavovanie pascí a bojovanie so samotnou mapou. Všade sú pasce a je dôležité uniknúť. Ani nemusíte všetkých pozabíjať. Opäť platí - pred súbojom sa musíte vyzbrojiť elixírmi, zbraňami, šípmi a riadne si oddýchnuť. Ak sa dobre nepripravíte, tak už to rozhodne o neúspechu. Chce to hodiny trpezlivosti a dostanete sa ďalej. Spolu s tým aj ten euforický pocit z úspechu.

Klik pro zvětšení (Blackguards 2 - dojmy z preview verze)

V tejto nedokončenej verzii neskôr kladú polená pod nohy už samotný vývojári. Jeden level v aréne sa už jednoducho nedá dohrať. Raz miznú nepriatelia, druhý raz sa nedá hýbať hlavným hrdinom a na ďalší pokus zmizol spomínaný hlavný hrdina. Takže je otázkou, či takouto formou chceli ukončiť ukážku, alebo sa niečo pokazilo.

Klik pro zvětšení (Blackguards 2 - dojmy z preview verze)

Je jasne vidieť, že hra je nedokončená, alebo nám ponúkli verziu staršieho dátumu. Ak je to tá prvá možnosť, tak pochybujem, že hra vyjde už v januári. Inak engine použili úplne ten istý, grafika sa vôbec neposunula dopredu, stačilo doladiť technické detaily a pracovať na hrateľnosti. Tá je špičková ako sa čaká od autorov hry, ktorá začiatkom roku milo prekvapila. Opäť sa nedá otáčať mapa, iba približovať, takže prehľad na bojisku sa nezlepšil.

Klik pro zvětšení (Blackguards 2 - dojmy z preview verze)

Postavu ovládate myšou, ľavé tlačidlo myši je útok, pravým volíte možnosti. Môžete si doplniť život, použiť kúzlo, luk, šípy, špeciálny útok, alebo počkať. Je toho na výber ozaj veľa. Počas súboja máte väčšinou viac postáv, nielen tú vašu hlavnú. Ťah sa rozdeľuje na pohyb a na útok. Ak sa chcete iba pohnúť, máte možnosť ísť viacej políčok. Ak však chcete použiť nejakú akciu (útok, pohnúť páčkou), tak je pohyb oklieštený.

Tá je špičková ako sa čaká od autorov hry, ktorá začiatkom roku milo prekvapila.

Blackguards 2 je ťahové RPG/Stratégia. RPG v zmysle v tom, že si vylepšujete postavu, postupujete na úrovni, zbrojíte postavu a podobne. Stratégia to je zase na bojisku, každý krok treba premyslieť. Postavy dostali dabing, ktorý je na priemernej úrovni. Aj keby bohato stačili textové dialógy, tak je to takto sviežejšie.

Klik pro zvětšení (Blackguards 2 - dojmy z preview verze)

Hlavná hrdinka sa nevedno prečo ocitá vo väzení niekde nízko a pokúša sa odtiaľ roky ujsť. Strážnik čiernych stráži ju nechce pustiť ani s ňou poriadne udržiavať rozhovor. Tak sa utápa v rozprávaní sama so sebou a skamarátila sa s jedným pavúkom. Pri úteku sa pokúša zachrániť aj iných väzňov a zatiaľ vždy márne. V tejto verzií sa prebojovala najďalej po viac ako desiatich trápeniach až do arény, kde stretávame aj veľkú mačkovitú šelmu, alebo nejaké hyeny.

Klik pro zvětšení (Blackguards 2 - dojmy z preview verze)

Pevne verím, že plná verzia podobne ako prvý diel nesklame. Jednalo sa o oživenie herného trhu a podobne ako tituly Wasteland, alebo Divinity: Original Sin, je zo starej školy a poteší nejedného starého "harcovníka" . Takže nezostáva nič iné než zavrieť oči a počkať! Držíme päste a kalíšky s medovinou.


CGwillWin