akce
preview
Lego Batman 3: Beyond Gotham

Lego Batman 3: Beyond Gotham - preview
Lego Batman 3: Beyond Gotham - preview
19:00, 15.08.2014

Ano, rád hraju Lego hry. Můžete si myslet, že jsem dítě, můžete přestat číst moje články, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Pokud ale odmítáte kostičkové hry jen tak z principu a nikdy jste je nehráli, děláte velkou chybu. Série Lego her, kterou začal kdysi dávno v předaleké galaxii povedená hra Lego Star Wars: The Videogame už stihla adaptovat takové velikány jako Harryho Pottera, Pána Prstenů nebo Indiana Jonese, ale mezi nejúspěšnější díly Lego ságy se řadí superhrdinské hry.

Klik pro zvětšení (Lego Batman 3: Beyond Gotham - preview)

Po úspěšném Lego Batman: The Videogame z roku 2008 přišlo o čtyři roky později pokračování s podtitulem DC Superheroes, které představilo celou Justice League v plné síle. Ale aby kostičkový svět ze stáje DC Comics nebyl pozadu, když loni vyšla velmi dobrá hra Lego Marvel Superheroes, řítí se na nás další díl s Temným rytířem v hlavní roli. V Lego Batman 3: Beyond Gotham opouštíme Batmanovo rodiště, dějiště předchozích dvou dílů a vydáváme se na cestu vesmírem, abychom mohli zachránit svět před největší hrozbou, s jakou se Justice League musela potýkat.

Klik pro zvětšení (Lego Batman 3: Beyond Gotham - preview)

„Calling all Justice League! Calling all Justice League!“ volá Martian Manhunter na začátku hratelného dema, které Warner Bros. přivezlo na letošní GamesCom. Volání uslyší všichni – Cyborg nechá opravu auta na později, Flash rychle vyluxuje zbytek bytu, Superman utrhne Wonder woman zákusek od pusy při romantické večeři a požádá o účet a Green Lantern Hal Jordan si taky nic nemůže nechat ujít. My se však vžíváme do rolí Batmana a Robina, kteří musí upravit Robinovo letadélko, aby zvládlo let na vesmírnou základnu Watchtower, napadenou Jokerem a jeho nohsledy.

Jako v minulých dílech k tomu využíváme různé obleky, jako třeba sonic suit, který dokáže roztříštit sklo, nebo danger suit, střílející malé rakety. Když se Batmanovi s Robinem podaří společnými silami přestavět svoje vozítka a vyletí s nimi na orbit, čeká je vesmírná bitva proti Jokerovým létajícím zubům. Když už vše vypadá pro Temného rytíře nejhůř, přilítá Superman se zbytkem Justice League, aby opět zachránili den.

Klik pro zvětšení (Lego Batman 3: Beyond Gotham - preview)

Pak musíte postupně využít schopností všech přítomných superhrdinů, abyste Jokerovi dali opět na jeho fialový frak. Když si Batman a jeho spolubojovníci myslí, že další krize je zažehnána, zjišťují, že to nejhorší teprve začíná. Zlovolný Brainiac se spojí s Legion of Doom, aby zničili vše ve vesmírů, a jen spojené síly Justice League a dalších hrdinů, jako je Blue Beetle, Wonder Boy, či dokonce Superdog je mohou zastavit.

Kromě desítek postav se můžete ale těšit i na jejich perfektně zpracovaný dabing, kterému vévodí Troy Baker jako Batman/Bruce Wayne. Ironií je, že právě Baker propůjčil hlas Jokerovi v Batman: Arkham Origins, a tak nám vzniká hezká paralela. Opět je vidět, kolik toho mají Joker a Temný rytíř společného; jsou alfou a omegou, jeden by nemohl bez druhého existovat.



I když možná hra nepřinese nic nového co se týče gameplaye, málokdo by jí to vyčítal. Lego hry se moc nezměnili již od prvního dílu z roku 2005, ale úžasné inovace nejsou důvod, proč by byla série tak oblíbená. Je to hlavně díky vtipně podanému příběhu, který je zrovna u Batmanovské série vždy originální a nevtáhne člověka o nic méně, než kdejaký AAA titul.


CGwillWin