speciál
Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II

Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II
Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II
08:46, 30.07.2014

"V rámci těchto letních prázdnin jsme si pro vás připravili pár novinek ohledně obsahu na našem webu. Dostanete svůj CzechHater, nějaké to preview, a hlavně spoustu rozhovorů s českými vývojáři, popřípadě vývojářskými týmy, a několika dílný letní speciál na téma "Co si zahrát o prázdninách".

Jak tomu už bývá, přes léto moc nových her nevychází, a proto jsme se v redakci rozhodli dát vám pár dobrých a námi osvědčených tipů, jak zničit hromady hodin nudy, pokud se zrovna nekoupete nebo netrempíte někde se svými kamarády."

Klik pro zvětšení (Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II)

Ještě předtím, než byla série Assassin's Creed nejúspěšnějším počinem Ubisoftu, Ubisoft sám přemýšlel, co s tímto historicky-futuristickým dílem vlastně dělat. Jak určitě všichni moc dobře víte, AC: Unity vychází tento rok a podle jeho výrobce se jedná o nejpokročilejšího asasína vůbec. JENŽE! Ještě před tím, než jsme si mohli zahrát za všechny Connory, Edwardy a Haythamy, na scéně tu byli ještě dva chlapáci, kteří celé tohle šílenství započali, a dobrodružství toho jednoho je tak velkolepé, že by se měl stydět kdokoli, kdo o něj přišel.

Vsadíme se, že vás konec AC II překvapí, stejně jako konec všech jeho následovníků, až do čtvrtého dílu.

Ezio Auditore da Firenze, toť jméno asasína, který byl hlavním hrdinou druhého, třetího a čtvrtého vydání Assassin's Creed, i když číselně je tomu krapet jinak. Ezio byl po pro mnoha hráči nudném Altairovi totiž tak oblíbeným, že se mu Ubisoft rozhodl dát dva rozšiřující díly v podobě Brotherhoodu a Revelations. Druhý díl je nicméně pro drtivou většinu hráčů těchto dílů stále tím nejlepším, co Assassin's Creed kdy nabídl a hned si řekněme proč.

Klik pro zvětšení (Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II)

Teprve Assassin's Creed II poprvé určil, jakým směrem se série vydá. Ubisoft nám nabídl už zmíněného Ezia, který se svým charismatem silně konkuruje Robertu Downeymu Jr., nabídl nám živé a nádherné Benátky, širokou variaci zbraní a pohybů, skvěle intuitivní hratelnost a mnoho dalšího. Assassin's Creed II také zaznamenal životní pouť Ezia, kterého sledujeme, jak dospívá a stárne až do svých čtyřicátin, zatímco se mstí templářskému řádu za vyvraždění jeho vlastní rodiny v jeho raném mládí.

Ubisoft nám nabídl Ezia, který se svým charismatem silně konkuruje Robertu Downeymu Jr.

V roce 2009, když tento díl na podzim vyšel, nás Ubisoft také poprvé obdaroval dvěma skrytými čepelemi, které ukázal již o půl roku dříve na E3 za úžasu celého publika. Premiéru si v tomto díle odbyl také fanoušky opovrhovaný Desmond, který se jednoduše zajímavostí nerovnal jeho předkům. A že ti byli zajímavý! Desmond měl však i přes jeho vysokou nepřízeň velký prostor, který pokračoval až do třetího dílu, kde se odehrálo jeho finále.

Přítomnost? Přítomnost!

V AC II se hlavně poprvé podrobněji dostáváme do přítomné války asasínů s templáři, kterou se nám Ubisoft snaží odhalit i různámi puzzly schovanými na nejrůznějších místech v Itálii. Zjistíme, co stálo za všemi významnějšími válkami a revolucemi v minulosti, kde tato věc vznikla, a kdo vlastně jsme my, lidé. Vsadíme se, že vás konec AC II překvapí, stejně jako konec všech jeho následovníků, až do čtvrtého dílu.

Klik pro zvětšení (Co pařit o prázdninách #3: Assassin's Creed II)

V Assassin's Creed II jsme mimo jiné mohli potkat také nespočet historických postav, kterým bezesporu vévodí Leonardo da Vinci a Niccolò Machiavelli, známý filozof a politolog. Tito dva a nespočet dalších povedou Ezia jeho životem a zvláště Leonardo se postará o originální mise a úkoly, ve kterých se proletíme nad nočními Benátky v jeho letadlovém prototypu.

Ať už jste tedy vynechali Assassin's Creed II z jakkoli podivných důvodů, tato hra rozhodně za to stojí a pro mnoho fanoušků série se jedná o zlomový díl, který započal slávu série, jaká si všechen ten úspěch bezesporu zaslouží. A i když se nových dílů objevilo jako hub po dešti, Ubisoftu bychom to za vinu nedávali. Hry s tímto jménem vždy zajistí multi miliónové prodeje a kvalitu si drží jakbysmet, žádný problém tedy nevidíme.

Doporučená platforma: PS3

CGwillWin