speciál
Herní výběr pro ratolesti

Herní výběr pro ratolesti
Herní výběr pro ratolesti
16:16, 01.06.2014

Rok sa z rokom zišiel a opäť na dvere zaklopal deň, ktorý som mal v detstve veľmi rád. Deň detí...to znamenalo nejakú pozornosť od rodičov. Raz to bolo Lego, inokedy nejaká sladkosť a nakoniec, dostal som moju prvú originálku hry a to Worms World Party. 2D pecka, ktorá je zábavná aj dnes. Avšak odvtedy už ubehlo veľa rokov a deťom sa len tak radosť hocičím nespraví. Ako som písal v článku o predávaní hier, tak deti sú náročné a chcú všetko možné i nemožné, najmä hry pre dospelých...resp. pre postpubertálnych výrastkov, ktorých poteší len pohľad na lesknúcu sa 3D hlaveň a to najlepšie v rukách vyzlečenéj Kláry Soft. Ale dôkaz, že aj deti si môžu zahrať zábavné veci, ktoré hrajú aj dospelí môžete nájsť práve v tomto článku. Argument, že to hrajú aj dospelí funguje aj na predajni, len škoda, že najmä u rodičov a deti si aj tak zoženú tú svojú hernú drogu.

Lego: The Hobbit

Túto hru som zhodnotil v nedávnej recenzii. Hra zaujme rozhodne svojim spracovaní, zábavnosťou a možnou spoluprácou vrámci kooperácii medzi hráčmi. Príbeh mladého Hobbita zobrazený cez vtipne podané scénky zaujme nejednu ratolesť. A má to nálepku LEGO, jednak by deti chcel všetko čo je LEGO, ale hlavne tie videohry sú ozaj kvalitné. Rozhodnúť sa môžete medzi akýmkoľvek titulom, ktorý nesie názov dánskej skladačky, či už je to Batman, Marvel, alebo Harry Potter.

Klik pro zvětšení (Herní výběr pro ratolesti)

Rayman: Legends

Už ho máme všade, dokonca aj na konzolách novej generácií a istý klon je možno nájsť aj na mobilných platformách. A že je to pecka, to sa musí uznať. Petr hru vysoko ohodnotil v recenzii na platforme PS4 a nemôžeme mu to uprieť. Koniec koncov aj ja som to hral a s priateľkou máme v hre nahraných nespočítateľne veľa hodín. Najväčším plusom sú hudobné levely, ktoré sú len čerešničkou na tak dobre spracovanej hre. Odporúčam hrať hru s kamarátom, takže ak má vaša ratolesť časté návštevy rovestníkov, nebudete o nich počuť, pretože budú prikovaný k monitoru, alebo televízoru.

Klik pro zvětšení (Herní výběr pro ratolesti)

Invizimals: The Alliance

Ak je dieťa výmyselník a špekulant, tak rozhodne tento titul je pre neho, len musí byť pokojnejšej povahy. Malý cholerik by zrejme konzole PS Vita ublížil, nakoľko s hrou treba mať trpezlivosť, ale na druhej strane je to dobré, pretože učí človeka do budúcna. Navyše, treba zapájať mozog a vylepšovať si atribút už spomenutým menom trpezlivosť. Nápad so zapojením kamery a zobrazenie príšeriek v reálnom svete zaujme aj dedka s babkou, no nie? Kúpiť sa dá aj v balení s PS3 hrou Invizimals: The Lost Kingdom, tá je však už o niečo slabšia a celkovo nezáživná.

Klik pro zvětšení (Herní výběr pro ratolesti)

Epic Mickey 2: Dvojitý zásah - nechajte ležať prachom!

Túto hru sem uvádzam iba preto aby ste sa nenechali zlákať Disney postavičkou, tento titul je trest. Deti po hraní tohto titulu začnú neposlúchať a v školách budú získavať zlé známky. Tento titul nefunguje ako istá náhrada za známe "zaracha". Tomáš v sa v recenzii vo verdikte vyjadril: "Jestli chcete hru pro děti, tohle jim rozhodně nekupujte.". Takže to rešpektujme a nič sa nikomu nestane.

Klik pro zvětšení (Herní výběr pro ratolesti)

Máli sa vám?

Ak sa vám tohtoročný výber pre deti zdá byť nedostačujúci, alebo už všetky menované hry vaše deti majú, možno si vyberiete v minuloročnom výbere, ktorý zahŕňal nemenej zaujmavé tituly.


CGwillWin