hw
Xboxu One se prodalo přes 5 miliónů kusů

Xboxu One se prodalo přes 5 miliónů kusů
10:00, 19.04.2014

Microsoft má důvod k oslavám - konzole Xbox One se k tomuto čtvrtku prodalo přes 5 miliónů kusů po celém světě od svého data vydání. Zejména v březnu se jej prodalo okolo 311 tisíc kusů, což podle oficiální tiskové zprávy znamená, že se právě Xbox One prodává o 60% lépe, než Xbox 360 za stejnou dobu a ve stejném období. Toť k údajnému neúspěchu zařízení.

Yusuf Mehdi, víceprezident Xboxového oddělení marketingu, prozradil několik zajímavých čísel ve spojitosti s tímto milníkem.

Pro nás je ještě důležitější vaše zábava při používání Xboxu One. Je úžasné vidět, že majitelé konzole tráví průměrně pět hodin denně jejím používáním a dohromady strávili více než miliardu hodin hraním her a používáním aplikací.

Klik pro zvětšení (Xboxu One se prodalo přes 5 miliónů kusů)

Úspěch slavil i pro Xbox a PC exkluzivní Titanfall, který se stal nejprodávanější hrou minulého měsíce. I přes tento fakt se ovšem Sony více zadařilo a PS4 se v březnu prodávala lépe, než konkurence od Microsoftu. A to dokonce i na domácím trhu konkurence, v USA. PS4 si ostatně koupilo o dva milióny více lidí, jak Sony před pár dny oznámila.

DALŠÍ

CGwillWin