Studie uvádí, ze 37% vámi zakoupených her na Steamu nehrajete

Studie uvádí, ze 37% vámi zakoupených her na Steamu nehrajete
10:00, 17.04.2014

Tomu, že Steam je jednička ve svém oboru, asi nikdo nemůže popřít. Víkendové akce, free2play dny, nebo nenáviděné zimní a letní slevy. Jak by řekl Zdeněk Pohlreich: sleva 65%, 10%, meníčko za 110, pštrosa vole, videó, p***viny vole! Samozřejmě to teď nemyslíme nějak špatně. Ale je možné, že díky těmto častým slevám dochází k tomu, že si ty hry nikdy nezahrajete.

Klik pro zvětšení (Studie uvádí, ze 37% vámi zakoupených her na Steamu nehrajete)

Se zajímavou studií totiž přišla společnost Ars Technica. Ta tvrdí, že v průměru nebudete nikdy hrát 37% her ve vaší Steam knihovně. Po dva měsíce bylo sledováno spousty účt§ Steam Community - vybírány byly čistě náhodně.

Nejvíce vlastněnými tituly jsou nepřekvapivě free2play hry Dota 2 s 25,9 miliónů vlastníků a Team Fortress 2, které vlastní 20,3 milióny uživatelů. Celkově se do první dvacítky dostala většina titulů z Valve továrny - Half Life 2, Counter Strike, Portal, Left 4 Dead,... Vyjímkou se stal The Elder Scroll's V: Skyrim a Garry's Mod.

Bod úrazu je ale ten, že koupené hry se často nehrají. Pro příklad: Half Life 2: Lost Coast hrálo 2,1 milión hráčů, zato zbylých 10,7 miliónů hráčů, kteří jej vlastní, ho nikdy nehrály. V předních příčkách hraní zůstává Dota 2 i Team Fortress 2, ale hodně se hraje například Call of Duty: Modern Warfare 2, Terraria nebo Borderlands 2.

Klik pro zvětšení (Studie uvádí, ze 37% vámi zakoupených her na Steamu nehrajete)

DALŠÍ

CGwillWin