Activision: Next-gen je u nového Call of Duty na prvním místě

Activision: Next-gen je u nového Call of Duty na prvním místě
17:37, 10.02.2014

Je tomu už pár dní, co venku koluje zpráva o změně cyklu vývoje série Call of Duty. S zařazením studia Sledgehammer Games do vývojového cyklu se značka dostává k dalšímu studiu, které na ní v budoucnosti bude dělat. Dosavadně byl každý nový díl Call of Duty výsledkem dvou let práce ať už studia Infinity Ward (Modern Warfare 1, 2, 3), nebo studia Treyarch (Black Ops 1, 2). Dostáváme se tedy do tříletého cyklu vývoje, a spousta lidí tento krok oceňuje.

Klik pro zvětšení (Activision: Next-gen je u nového Call of Duty na prvním místě)

Na otázky, jak to bude s herním enginem, jestli bude to next-gen hra, a jestli to graficky nedopadne jako loňské Call of Duty: Ghosts, by odpovědi chtěla asi spousta lidí. K tomuto tématu se vyjádřil Eric Hirschberg, generální ředitel Activision Publishing. Podle něj je pojem "next-gen hra" pro Sledgehammer Games umístěn na prvním místě.

Sledgehammer chtějí, aby byl next-gen vývoj hlavním bodem. S příchodem nových konzolí se musete smířit s faktem, že se teprve stávají centrem pozornosti. Všichni se s vývojem her na ně teprve učí, takže i vývojový proces je pozměněný. Nyní, když se next-gen hardware pěkně zabydlel na trhu a v domácnostech, se můžeme plně soustředit na vývoj pravých next-gen her.

Proč se vlastně přešlo na tříletý cyklus vývoje? Hirshberg tvrdí, že dvouletý vývoj se stával závodem s časem. Studia sotva stíhala udělat vše, co do jejich her chtěla vložit. "S next-gen hardwarem mají vývojáři více prostoru pro věci, které chtěli udělat. Chceme, aby měli dostatek času na přínos inovací a různých kreativních vizí, kterých se dostává jiným hrám," řekl Hirschberg.

Až to uvidíte, snad pochopíte, jak jsem to myslel.

Hirschberg sdělil, že dalším důvodem zařazení Sledgehammer Games do plnohodnotného vývoje byla dobrá spolupráce s Infinity Ward při vývoji Modern Warfare 3. Activision tedy očekává, že nové studio přijde s novým pojetím Call of Duty. "Našim studiím dáváme při vývoji spoustu volného prostoru," řekl. Activision poslal Sledgehammer Games zprávu, že "oni ví, co dělá Call of Duty dobrou hrou" a "udělejte si to po svém". S postupem času, až bude ten správný moment začít prozrazovat nějaké detaily, bychom podle Hirschberga měli pochopit, jak to Activison myslel.

Klik pro zvětšení (Activision: Next-gen je u nového Call of Duty na prvním místě)

Nezapomnělo se ani na hráče PS3 a X360. Přestože bude nové Call of Duty next-gen hra, bude to i na momentálních konzolích skvělá hra. "Spousta lidí stále hraje na starých konzolích," řekl Hirshberg, "Jsme si toho vědomi, proto chceme i jim připravit skvělý herní zážitek. Na prvním místě je ale next-gen, current-gen je až za ním."

DALŠÍ

CGwillWin