Oficiálně: Nové Call of Duty vyvíjí Sledgehammer Games

Oficiálně: Nové Call of Duty vyvíjí Sledgehammer Games
13:20, 07.02.2014

Společnost Activision dnes oznámila, že Call of Duty, jedna z nejpopulárnějších herních sérii současnosti, se letos dočká dalšího pokračování z dílny studia Sledgehammer Games. Tato informace už na internet prosákla před pár týdny, takže se nejedná o žádné větší překvapení. O této zprávě jsme vás ostatně informovali i my, v půlce ledna tohoto roku.

Zajímavější informací z akce pořádané Activisionem, kde spolu s tímto potvrzením padlo pár slov i o Destiny, je ovšem fakt, že série Call of Duty přechází do tříletého cyklu. Sledgehammer Games je totiž již třetí herní studio, které se aktivně podílí na hrách tohoto jména, což dává každému studiu (Treyarch, Infinity Ward) přesně tři roky na vývoj.

Klik pro zvětšení (Oficiálně: Nové Call of Duty vyvíjí Sledgehammer Games)

Řeč také padla na starší díly. Podle Activisionu bylo právě COD: Ghosts nejprodávanější hrou ve čtvrtém kvartálu, a to jak v USA, tak i v Evropě. Stala se také nejprodávanější hraou pro nové konzole Playstation 4 a Xbox One. Předešlý COD: Black Ops 2 se umístil na devátém místě v prodejnosti a ziskovosti s čtyřmi miliardami odehraných hodin v roce 2013.

Další zajímavá čísla: Diabla III se prodalo 15 miliónů kusů od svého vydání, World of Warcraft má 7.8 miliónů předplatitelů, Starcraft 2: Heart of the Swarm byl nejprodávanější hrou na PC v USA v roce 2013, Skylanders: Giants byla čtvrtá nejprodávanější hra na handheldy a konzole minulý rok.

DALŠÍ

CGwillWin