Návod: jak vytvořit a nastavit Twitch.tv stream

Návod: jak vytvořit a nastavit Twitch.tv stream
21:54, 01.02.2014

Streaming hraní her se dostal do mainstreamu - a pokud se k vám ještě tato stará novinka nedostala, třeba vás právě tenhle článek inspiruje a stane se z vás ten nejúspěšnější tuzemský streamer. Ehm.

Byl jsem u toho, když si jeden streamer vydělal 4.5 tisíce dolarů za 1.5 hodiny promítání @_@

O co jde? I pro ty největší laiky: Twitch.tv je internetová televize a vy na ní můžete mít vlastní kanál. Na svém PC (či konzoli) si spustíte program, který nahrává obraz a zvuk z vašeho PC a promítá jej "na váš účet" který si vytvoříte na Twitch.tv. Vše je pro vás zdarma, a naopak si na tom můžete sami přivydělat skrze vaše diváky.

Klik pro zvětšení (Návod: jak vytvořit a nastavit Twitch.tv stream)

Jak na to

Nejprve si vytvořte účet na Twitch.tv - zde se můžete zaregistrovat třeba i s využitím vašeho již existujícího Facebook účtu.

Poté si stáhněte a nainstalujte program, který bude promítat obraz a zvuk vašeho PC na Twitch.tv - např. Open Broadcaster Software, aka OBS.

A pak už stačí jen následovat manuál Twitch.tv - vše je i s obrázky jednoduše popsané na jejich OBS stránce. Návod vám pomůže nasměrovat OBS na servery Twitch.tv (vyberte Prahu, nebo prostě ten s nejnižším avg pingem), spárovat se s vaším Twitch účtem pomocí klíče, nastavit správnou kvalitu obrazového a zvukového výstupu a pár kliky vytvořit scénu, kterou budete promítat po stisku tlačítka Start streaming.

Klik pro zvětšení (Návod: jak vytvořit a nastavit Twitch.tv stream)

Tipy na zpestření streamu

Obecně známé a používané vychytávky jsou např. (new) Subscriber Alert, Moobot na auto-moderování chatu, nebo Straw Poll. Cílem je zabavit čtenáře něčím interaktivním, nebo se od nich něco dozvědět...

DALŠÍ

CGwillWin