preview
The Flock - mini preview

The Flock - mini preview
The Flock - mini preview
14:00, 19.09.2013

Letošní Gamescom sebou kromě salvy trailerů, gameplayů a obrázků přinesl také oznámení hromady zcela nových značek. Jednou takovou je Flock, multiplayerová, nenáročná, ale zato velmi strašidelná hříčka z dílny nezávislých vývojářů Vogelsap.

Spadla lžička do kafíčka, udělala bum!

V ponuré temnotě roku 3000 je Země zahalená do hábitu věčné noci a lidstvo? No řekněme, že někam zmizelo. Jenže Země po našem odchodu nezůstala až tak sama. Následnými obyvateli Země se stali Flockové, tvorové bojující mezi sebou o poslední zdroj světla - světelný artefakt - v tomhle temnotou zahaleném světě.

Klik pro zvětšení (The Flock - mini preview)Klik pro zvětšení (The Flock - mini preview)

Cílem každého kola se tak stane snaha o získání a následného udržení světelného artefaktu – v podstatě opravdu výkonná lucerna – po stanovený časový limit. Hráč, nesoucí světelný artefakt (Carrier), se tak pro ostatní hráče stává lovnou zvěří, která je oproti ostatním hráčům o poznání pomalejší.

Toto pohybové znevýhodnění má ovšem jedno obrovské plus. Díky opravdu silné záři vystupující z lucerny může své nepřátele doslova roztopit. Jedinou obranou proti této spalující záři se tak stane nulový pohyb: žádné chození, skákání, ani rozhlížení se za pomoci myši, zkrátka jako byste hráli variaci na dětskou hru Spadla lžička do kafíčka, udělala bum!

Klik pro zvětšení (The Flock - mini preview)Klik pro zvětšení (The Flock - mini preview)

Jestli už vás tedy sbíraní papírků po lese nebaví a chtěli byste zkusit něco jiného, je pro vás právě Flock jako stvořený.

Oficiální datum vydání a platformy nebyly prozatím zveřejněny, ale to vám nijak nebrání v malé procházce po lese. A kdo ví, třeba i nějaký ten papírek najdete.

Více informací o hře se dozvíte na oficiálních stránkách hry.


CGwillWin