preview
Modern Warfare 2 - dojmy z hraní

Modern Warfare 2 - dojmy z hraní
Modern Warfare 2 - dojmy z hraní
22:39, 07.06.2009

Na letošním E3 bylo mimo jiné představeno gameplay demo chystaného Modern Warfare 2 a nebyli by to redaktoři zahraničního GameSpotu, kdyby si hru nezahráli live. Hned druhý den po Microsoftí Press konferenci se jim (jako obvykle) povedlo se s Activisionem a Infinity Ward domluvit a hru si vyzkoušet. Hráli stejnou misi, jakou můžete vidět na videu níže, ovšem namísto občasných přerušení ve formě černé obrazovky s nápisem „Po nějaké době…“, nebo „Věci občas neprobíhají tak, jak bylo plánováno…“ si mohli užít dalšího hraní. Tyto mezery byly vytvořeny specielně pro účely prezentace, ale redaktoři GameSpot namísto nich hráli ony vystřižené pasáže mise, takže jim nic neuniklo. A ani konec mise a závěr honičky na sněžných skůtrech.

Začněme ale pěkně od začátku, tedy intrem ve kterém jako horolezec lezete po hodně zledovatělé stěně hory.

Hrajete za chlápka jménem Roach a vaším prvním úkolem je spolu s vaším team leaderem Soap MacTavishem vylézt na vyšší úroveň hory, a to za pomocí dvou jednoručních sekyrek. Pokud se na jedné sekyrce držíte moc dlouho, led to nevydrží a vy padáte. Musíte tedy postupovat stylem levá pravá až nahoru. Tam však dojde k menšímu karambolu a vy musíte najednou do ledu zapíchnout obě sekyrky, jinak byste spadli dolů…

Klik pro zvětšení (Modern Warfare 2 - dojmy z hraní)

Nakonec vás ještě na poslední chvíli zachrání šéf Soap a pak už vytáhnete ACR s tlumičem a senzorem tlukotu srdce vaší postavy Roache. Tahle srandička ukazuje i tlukot srdcí vašich nepřátel, což se zvláště při skvěle graficky i zvukově ztvárněné sněhové vánici opravdu hodí.

Poté Roach a Soap zneškodní několik prvních nepřátelských stráží, přičemž jednoho pěkně potichu nožem. Soap vás zaúkoluje a vy máte přejít letiště a dostat se k základně cizáků. Při plazení se po letišti váš senzor tlukotu srdce praská ve švech - stealth jak má být. Letiště je hodně rozsáhlé a otevřené – takové jsme si v Call of Duty 4: Modern Warfare nemohli užít kvůli limitům enginu. V Modern Warfare 2 byl engine vylepšen o funkci streamování textur, díky které již otevřená prostranství ve hře nejsou problémem.

Po pečlivém rozmístění několika C4 se Roach vydává za Soapem, který zatím kosí jednoho nepřítele po druhém skvěle mířenými headshoty. Dostanete se do hangáru, ve kterém stáhnete z tamního počítače nějaké mission-critical data. Poté vám Soap do sluchátka říká, abyste byli sticha. Podíváte se za roh, a tam je Soap obklíčený dvanácti nepřáteli. Když Soap zvedne své ruce nad hlavu, řekne vám potichu „Plán B!“ a všichni víme, co plán B je…

Klik pro zvětšení (Modern Warfare 2 - dojmy z hraní)

Vámi položené C4! Kolem vás se rozjede pořádné rodeo, výbuchy vás svým ztvárněním dostanou do pekelné atmosféry a pak už zbývá jen pokosit všechny nepřátele, které vidíte i nevídíte. Dosud byla mise čistě stealthová a najednou se jedná o rambáckou akci „sejmi je všechny“ – dynamika jede na plné otáčky.

Stejně jako v demu prezentovaném na Microsoft Press konferenci (viz. Přiložené video) nyní je ta správná chvíle kdy se svým šéfem popadnete sněžné skůtry a pelášíte si to dolů z kopce střílejíc na všechny strany. Jízda skůtrem je mnohem delší, než v prezentovaném demu, přičemž střídáte hned několik scenérií a pocit rychlosti by se dal krájet traktory. Nakonec se vynoříte živi a zdrávi na evakuačním prostoru, na kterém naskočíte na choler. Nyní jste již v bezpečí a mise končí.

Klik pro zvětšení (Modern Warfare 2 - dojmy z hraní)

Tato mise je jednou z dalších odehrávajících se na začátku hry a jmenuje se příznačně „Cliffhanger“ (předešlá mise která byla spatřena již v minulosti se jmenovala „Oil Rig“). Mise byla opravdu hodně dynamická – jednou jste se plazili, poté jste se nestačili brodit mrtvolami které kolem vás padaly jak z běžícího pásu, a nakonec jste absolvovali rychlojízdu sněžným skůtrem.

Redaktorům GameSpotu se hodně líbila otevřenost prostoru ve kterém budete operovat. Modern Warfare 2 je přímým pokračováním Call of Duty 4: Modern Warfare a podle prvních dojmů svého tatínka zcela jistě předčí.

Premiérové video


CGwillWin