preview
Overlord II - zlo všude, kam se podíváš

Overlord II - zlo všude, kam se podíváš
Overlord II - zlo všude, kam se podíváš
21:13, 15.02.2009

Poslední dobou se na internetu začaly objevovat první větší informace o chystaném pokračování hravé akční adventurky Overlord od holandských Triumph Studios. No a tak jsme nemohli nikterak zaostávat, sesmolili jsme vše dohromady, sepsali a výsledek právě čtete.

Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)

Bývalý Pán zla je mrtev a tak se v druhém dílu Overlord vžijete do role jeho synátora alias Pána zla II. Jablko nepadlo daleko od stromu, což bude znát hned od začátku. Nový “hrdina“ by měl být dokonce v mnohém o hodně násilnější a chladnokrevnější než jeho otec. Temnější povaha protagonisty se přenese i na samotnou hru. Už nebude možné si při řešení zadaného úkolu vybrat z cest významně se lišících v důsledcích, ale v rozsazích těch důsledků. V praxi budete muset například rozhodnout o osudu města. Zotročit si jeho obyvatelstvo, nebo jej rozsekat na cimprcampr? Jakou z možností zvolíte určí i směr vašeho nadcházejícího profesního růstu, možností a kouzel.

Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)
Naštěstí opět a hlavně nepůjde pouze o vás, váš meč a magické schopnosti. Špinit ruce si totiž nebudete muset ani v druhém Overlordu - armáda minionů obstará vše za vás. Ano, ano, tyhle malé potvůrky a jejich neutuchající loajalita k vám byly velkým lákadlem už v jedničce a ve dvojce jejich schopnosti ještě nabudou a stanou se tak nezastupitelnými pomocníky nejenom v boji. Opět se chystají miniony čtyřech barev: hnědí, zelení, modří a červení. Ti budou jako v prvním Overlordu zabíjet, ničit, pustošit, rabovat, oživovat a nosit získané itemky. Ve dvojce toho ale dokáží mnohem více. Jejich speciální schopnosti totiž viditelně posílí.

Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)

Velká změna ale přijde spolu s mounty, které bude moci trojice z minionů osedlat. Hnědí se posadí na hřbet vlků, červení získají salamandry a zelení se budou prohánět na zádech jedovatých pavouků. Modří si to pošlapou zase po svých, což je lehce limituje v rychlém pohybu. Těm nejlepším a nejužitečnějším nebo třeba vašim oblíbencům budete moci dát i jméno a třeba je obléknout do stylového oblečení, čehož půjde využít při různých špiónských akcích. Pokud pojmenování zemřou, po odnesení domů do Temné věže je budete moci opět oživit a bojovat s nimi dál. Jen měkota by to ale dělal, když se za to musí platit velké prachy, že?

Klik pro zvětšení (Overlord II - zlo všude, kam se podíváš)
Prostředí bude významně inspirované antickou kulturou. HUD se obohatí o vytouženou mapku světa a ze hry se nevytratí tolik opěvovaný humor. Scénář navíc opět stvořila Rhianna Pratchettová, slavná už to herní scénáristka, a tak vůbec nemáme proč se na Overlord 2 netěšit. Stejně tak i vy. Proto kroužkujte letošní léto a leštěte svá PC, Xboxy 360 a PS3 - snad to bude stát za to.


CGwillWin