preview
Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!

Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!
Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!
00:00, 27.09.2004

Jak už jste si mohli již výše přečíst, už nějakou dobu se pracuje na pokračováních Jagged Alliance 2, kterou si vzala na starost společnost Strategy First ve spolupráci s Game Factory a to na Jagged Alliance a Jagged Alliance 3D . Na obou těchto titulech pracuje ruské studio MiST Land South (které sídlí v Moskvě). Vývoj by měl trvat zhruba 3 roky a první datum vydání bylo prozatím určeno na léto 2005. Hra by měla běžet na způsobu enginu z připravované hry Alfa Antiterror a měla by být plně 3D o čem svědčí screeny dole. Vydavatel bude stejně jako třeba u Jagged Alliance 2: Wildfire firma Strategy First (která v současné době vlastní práva na sérii Jagged Alliance a všechny materiály, které se v tomto projektu SirTech vytvořily). Na vývoji Jagged Alliance 3 také pracoval asi rok tým ze SirTech, nicméně tato práce byla zřejmě vzhledem k nynějšímu vývoji Jagged Alliace 3 zbytečná. Také není jisté co dělají vývojáři ze SirTechu ve StrategyFirst nyní, protože na dalším dílu Jagged Alliance pracuje jiné studio ... Stále není jisté, jestli bude hra podobná konceptu Iana a Lindy Currie nebo jestli se bude jednat o úplně nový projekt. Na třetí pokračování se plánují tedy dvě různé JA hry založené na novém enginu, které se budou prodávat pouze na platformu PC. Ve hře bude použit ten samý systém postav jako v předešlých dílech a Jagged Alliance 3 bude mít pravděpodobně multi-player, což by nebylo vůbec špatné.

Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)

Na stránkách http://www.rpgdot.com objevilo pár nových informací přímo od hlavního vývojáře Yaroslava Astakhova, která nám leccos navodily do hlavy:

- rozměry lokací budou 200 x 200 metrů

- nebude možné ničit zdi, nicméně dveře a nábytek bude možno ničit

- budovy mohou mít několik pater

- kamerou můžete volně pohybovat nebo můžete zvolit z několika předem daných poloh

- hra se bude odehrávat v Africe v 90. letech minulého století
- vývoj postav a styl boje bude stejný
- zbraně půjdou upgradovat podobně jako v JA2

- stále není jisté, jestli bude po nepříteli zůstávat veškeré vybavení

- inventář postavy bude podobný, jen nebude implicitně zobrazený, podobně jako obrázek postavy

- vlastní vývoj začne v září, datum vydání bude zveřejněno později...

Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)

Dále mluví lidé ze Strategy First a MiST Landu spíše v hádankách. Richard Therrien (Strategy First) prohlásil, že oba tituly budou tahové taktické hry, ale že vzájemně se budou v mnohém lišit. Také se objevily domněnky, že Jagged Alliance 3D by měl být datadiskem pro JA3.

Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)

Více informací o hrách nebylo ještě oficiálně odhaleno, avšak na fórech vydavatele a vývojářů se občas objeví nějaká ta informace:

- Jagged Alliance 3D poběží na vylepšeném grafickém enginu hry ALFA Antiterror, vše ostatní (AI atp.) vytvoří developer od píky.

- šéfem projektu JA3D je Yaroslav Astakhov, který také "šéfuje" projektu ALFA Antiterror.

- taktické aspekty Jagged Alliance 2 (střílení, pohyb, krytí) budou v těchto pokračováních rozšířeny.

- zbraní bude k dispozici v porovnání s Unfinished Business mnohem více. Těšit se můžeme na rozšířenou nabídku těžkých zbraní, "sci-fi zbraně" budou (díkybohu) naopak chybět.

- Strategy First má vliv na směr vývoje hry.

- důraz je kladen jak na vizuální stránku, tak i na zábavnost. Hra by neměla zklamat ani hardcore fanoušky série Jagged Alliance.

Klik pro zvětšení (Pokračování série Jagged Alliance je na cestě!)

Celkově vzato si myslím, že se tedy máme na co těšit a vzhledem k tomu, že ne na jednu, ale rovnou na dvě hry, tak to platí dvojnásob. Jisté však je, že hry se nebudou prodávat dříve než v létě roku 2005, takže si musíme hold ten necelý rok počkat a doufat jen a jen v dobré…:)


CGwillWin