speciál
E3 2010: Konference Nintenda

E3 2010: Konference Nintenda
E3 2010: Konference Nintenda
16:51, 15.06.2010
Další informace z E3:

Konference Microsoftu

Konference EA

Konference Ubisoftu

Konference Sony

Legend of Zelda: Skyward Sword - oznámeno

Skvělá zpráva pro fanoušky Zeldy. Další díl je samozřejmě v přípravě, opět na Nintendo Wii. Hlavní devízou tohoto dílu bude přirozené ovládání Zeldy, tedy konkrétně Linkova meče a štítu. K tomu budete využívat Wiimote a Wii MotionPlus a jak se dá předpokládat, prostě s nimi budete máchat, jako byste máchali s mečem a stejně se budete druhým ovladačem krýt jako za štítem. Shigeru Miyamoto hru předváděl naživo a přestože máchání mečem naživo je určitě lákavé, musíme podotknout, že úplně plynule, přirozeně a bezchybně to nevypadalo. Hra nemá vyjít dříve než v příštím roce.

Klik pro zvětšení (E3 2010: Konference Nintenda)

Just Dance 2 - oznámeno

Just Dance známe! To je ta hra, co už pěkně dlouhou dobu oxiduje na prvních příčkách britského žebříčku prodejnosti. Podle všeho je tanec před obrazovkou opravdu populární, a tak samozřejmě nemůže nebýt bez pokračování. Tentokrát se budou tancovat duety, přibude nový mód "Just sweat" a také přímé taneční souboje mezi protihráči. To vše až v osmi lidech. Letos na podzim.

Klik pro zvětšení (E3 2010: Konference Nintenda)

Nintendo 3DS oficiálně představeno

Je to tak. Žádné brýle, kromě svých vlastních dioprických, pokud nějaké máte. Jinak řečeno: 3D pro všechny a všude. To slibuje nové Nintendo 3DS, které zobrazí 3D efekt i bez nutnosti čehokoliv mezi vašima očima a obrazovkou. Vypadá hodně podobně jako klasické DS, ale horní obrazovka je širokoúhlá a právě 3D. Ta spodní zůstává stejná a bude se starat o vaši interakci skrze stylus. Dále na boku najdeme pohyblivý čudlík, kterým lze nastavit míru 3D efektu, od žádného až po maximální.

Kid Icarus, Metal Gear, Batman a další hry pro 3DS

Kromě toho bude mít nové 3DS ještě pohybový senzor a gyroskop, vylepšený hardware schopný zobrazit hry v grafice dosahující té na Wii a také dvě kamery na přední straně, které vám umožní fotit ve 3D. 3DS bude také přehrávat 3D filmy a Nintendo už oznámilo spolupráci s Warner Bros., Disney a Dreamworks.

Vlajkovou hrou nového 3DS bude nejspíše Kid Icarus: Uprising, což je taková pohádková akce plná létání, ve které se má 3D efekt funkně projevit tak, že máte být schopni lépe odhadnout vzdálenost mezi vámi a nepřáteli.

Není to ale zrovna hra, která by nás, pařany odkojené počítači, zvedla ze židle. Ani noví Nintendogs, kteří nebudou jenom s "dogs", ale i s "cats". To, co nás opravdu nažhavilo, byl příslib spousty potencionálně peckoidních her typu: Assasin's Creed, Resident Evil, Metal Gear Solid, Batman, Saints Row nebo Ridge Racer.

Co ovšem zůstalo utajeno, je jak cena, tak datum vydání. To znamená, že Nintendo 3DS asi právě nefrčí do obchodů jako konkurenční tenký Xbox.

Videa související s konferencí Nintenda:

Legend of Zelda: Skyward Sword - E3 gameplay


CGwillWin