speciál
GAME EXPO 2009

GAME EXPO 2009
GAME EXPO 2009
15:00, 30.01.2009

Klik pro zvětšení (GAME EXPO 2009)

Jedná se o první ročník mezinárodní herní výstavy počítačových, stolních a společenských her. Akce se koná 13. a 14. března v Bratislavě - DK Dúbravka na Saratovskej 2/A. Na výstavě proběhnou prezentace tuzemských i zahraničních vývojářských studií, z těch významných svoji účast již přislíbili:

Crytek (Crysis)
Guerilla (Killzone 2)

CD Projekt Red (Zaklínač), se kterým přijede patrně největší hvězda výstavy - autor Geraltových dobrodružství Andrzej Sapkowski

Přichystáno bude několik turnajů, a to v Soul Calibur IV, Tekken 5 (PS3) a Gears of War 2, Halo 3 (Xbox360). Hledat se bude nelepší rocker v Guitar Hero a na své si přijdou i fanoušci Cosplay (soutěž o nejlepší kostým herní postavy). Přislíbena je taktéž možnost vyzkoušet si "PC s nejlepším hardwarem současnosti". Z nedigitální oblasti se chystají turnaje v karetních hrách World of Warcraft TCG a Yu-Gi-Oh, skupinu společenských budou zastupovat Carcassone, Osadníci , GO, Shogi a další.

Klik pro zvětšení (GAME EXPO 2009)

OndrejMusil_30-01-2009-13-33-21_ge-plakat.jpg
Souběžně bude probíhat série přednášek a workshopů od herních grafiků, programátorů či publicistů s cílem přiblížit svoji práci veřejnosti - a ne že jim do výkladu budete někdo kecat! Během festivalu bude k vidění výstava herní historie a prezentace nepublikovaných artworků zúčastněných studií.

Pořadatelé první ročníku jsou nezisková organize OZ AnimeCrew, GamesWEB.sk a OZ Herní Aliance Slovenska. Pro více informací sledujte na stránkách výstavy www.game-expo.sk.


CGwillWin