recenze
Singles: Flirt up your life!

Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!
00:00, 19.02.2006
Singles

The Sims byla jedna z prvních her, kterou jsem jako malá začala hrát. Není třeba připomínat, že je to jedna z nejprodávanějších her a to hlavně kvůli svým četným datadiskům obsahujícím různá vylepšení k základní hře. Já osobně vlastním 6 ze 7. Své čekání na The Sims 2 jsem si rozhodla ukrátit Singles.

Ale jak jsem brzo zjistila, nebyla to ta nejlepší volba. Vývojáři Singles se sice očividně snažili co nejvíce okopírovat slavné The Sims, ale jejich snaha jim nebyla nic platná. Na začátku si vyberete dva charaktery a hra na Amora může začít. Už při prvním spuštění mě jaksi ochromilo podivné ovládání hry, na které jsem si zvykala jen těžko.

Ale neodradilo mě to a pokračovala jsem s hraním. Záhy jsem zjistila, že Singles obsahuje žalostně málo objektů, protože obvykle máte na výběr ze dvou druhů a to z nového zboží a zboží z druhé ruky, které je samozřejmě levnější, ale o to nekvalitnější. Inu, musela jsem se podrobit a začít zařizovat byt tím, co mi hra nabídla. A jelikož už byly přípravy bytu za mnou, začala jsem se seznamováním postav. Zezačátku mě hra i trošku bavila, ale to brzy přešlo. Snad nejhorším faktem bylo, že můžete a vlastně i musíte hrát jen se dvěma lidmi a vše je ještě omezeno na prostředí jejich bytu, popřípadě domu. Nemůžete si zajet do města, nemůžete si zajet na dovolenou, nemůžete se seznamovat s ostatními lidmi. A to je chyba. Autoři se v Singles chtěli orientovat hlavně na vztahy,a proto bych i prominula to, že starání se o panáky je jaksi v pozadí. Ale už prostě nejde přehlédnout fakt že jste panáky uvěznili do prostředí jejich bytu a vydali je na pospas ponorkové nemoci. To, že zde chybí cenzura a že můžete panáky ponoukat k milostným hrátkám, které byly v The Sims jaksi tabu, je zastíněno právě oním faktem, že nelze opustit prostředí bytu a že nemůžete poznávat nové postavy, se kterými by mohla být ta vaše postava nevěrná a podobně.

Klik pro zvětšení (Singles: Flirt up your life!)Klik pro zvětšení (Singles: Flirt up your life!)

Ale i Singles mají své kladné stránky. Tou první a nejvíce viditelnou je opravdu krásná 3D grafika s nádherně vykreslenými detaily objektů samotných panáků. Krásně vypadá i střídaní světla ráno, přes den, k večeru a v noci. To je opravdu nádhera. Ve hře si můžete panáky přibližovat a oddalovat a libovolně rotovat s kamerou. I zde se sice vyskytují chyby, ale vesměs se jedná o maličkosti, třeba, že každý objekt háže stín na jinou stranu,a když panáka posadíte třeba na židli, vypadá to, jako by jeho stín visel v prostoru, zatímco stín židle si spokojeně leží na opačné straně. Ale obyčejně jsou to opravdu jenom maličkosti.

Klik pro zvětšení (Singles: Flirt up your life!)Klik pro zvětšení (Singles: Flirt up your life!)

Když sečtu všechno dohromady, tak z výsledku vyplývá, že Singles nemá vůči The Sims žádnou šanci. Tvůrci samozřejmě okopírovali většinu hry od slavných The Sims, takže o originalitě nemůže být ani řeči. Výborné technické zpracování ubíjí špatná hratelnost, podivné ovládání a celková nedomyšlenost. A i když můžete své svěřence svléknout a ponoukat je k sexu, milostným hrátkám a bůh ví k čemu ještě, stejně je hra nudná a vydrží vám při obrovské trpělivosti a toleranci tak na 10 hodin hraní, načež hru vypnete a se znechucením odinstalujete a už se k ní s největší pravděpodobností nevrátíte. Vývojáři počítali hlavně s tím, že hráči čekající na The Sims 2 tak jako já,sáhnou po něčem podobném. Právě před touto hroznou chybou chci všechny varovat. Tahle hra za ty peníze opravdu nestojí (a že to nejsou malé peníze). Jen doufejme, že The Sims 2 opravdu vyjdou v daném termínu a že konečně ukážou Singles zač je toho loket a smetou je do propadliště dějin, protože přesně to si tato nudná a nehratelná kopie zaslouží.

Megastar
DOBRÉ
65%
CZECHGAMER
Nuda, nuda, nuda, šeď, šeď, šeď

CGwillWin