Prodeje Playstation 4 přesáhly 2,1 miliónu kusů

Prodeje Playstation 4 přesáhly 2,1 miliónu kusů
16:33, 06.12.2013

Společnost Sony Computer Entertainment oznámila, že celkový celosvětový prodej nové platformy PlayStation 4 překročil k 1. prosinci neuvěřitelných 2,1 milionu kusů. Tento údaj zahrnuje i 700 000 kusů prodaných v Evropě, Austrálii a na Novém Zélandu, kde byla PS4 na trh uvedena až 29. listopadu. Platforma byla dostupná od 15. listopadu ve Spojených státech a Kanadě a od 29. listopadu v Evropě, Austrálii, na Novém Zélandu a v Latinské Americe. Momentálně si ji lze zakoupit ve 32 zemích na celém světě.

Andrew House, prezident a CEO společnosti Sony Computer Entertainment se k tomuto úspěchu vyjádřil následujícím prohlášením:

Platforma PS4 od svého uvedení na trh zažila jednoznačně největší úspěch v historii PlayStation. Od uvedení v Severní Americe její popularita neustále roste i v Evropě, Austrálii, na Novém Zélandu a v Latinské Americe. Poptávka je neuvěřitelně velká a představuje pro nás velkou výzvu, děláme však vše pro to, abychom dokázali uspokojit očekávání hráčů a zásobili naše obchodní partnery dostatečným množstvím PS4 i během vánočních svátků. Fanouškům jsme skutečně vděčni za jejich nadšení a trvalou podporu, kterou vůči platformě PlayStation projevují.

PS4 v budoucnu podpoří i cloudové služby, které budou ve Spojených státech dostupné již v roce 2014. Tyto služby, zpřístupněné díky technologii Gaikai, umožní uživatelům přístup k nejlépe hodnoceným hrám určeným pro PlayStation 3 a později i pro Playstation Vita na PlayStation 4.

Klik pro zvětšení (Prodeje Playstation 4 přesáhly 2,1 miliónu kusů)

DALŠÍ

CGwillWin