SW: ToR - dojmy z patche 1.2 a pátek třináctého

SW: ToR - dojmy z patche 1.2 a pátek třináctého
21:41, 13.04.2012

Řekněme si to narovinu - Bioware nemá v posledních měsících na růžích ustláno a ač si vydavatelé mnou ruce nad prodejemi jejich her, pověst samotného studia schytává jeden hák za druhým. Včera uvedený patch 1.2, pojmenovaný Legacy, byl týmem SWTOR hajpovaný celé měsíce a každá novinka, kterou měl přinést, byla podrobně pitvána jak hráči na testovacím serveru, tak samotnými vývojáři v tematických článcích, týdenních Q&A, tak i v tiskovkách, posledně např. na PAXu. Samotné uvedení patche na live servery se samozřejmě neobešlo bez několikahodinového výpadku serverů. Evropští hráči si už nejspíše zvykli, že v našich časových zónách se odehrávají vždy přes poledne až do odpoledních/večerních hodin.

Obrovské rozčarování však přišlo již pár dní předem. Dlouho slibované (pro moho hráčů i nejdůležitejší novinka) rankované warzony se nekonají, což vcelku koliduje s faktem, že patch následně přinesl různé typy zbrojí a zbraní, které určitý rank vyžadují. Zatím se nikdo z BW nevyjádřil, kdy se rated PvP mají hráči dočkat. Takže popojedeme...

Patch 1.2 toho přináší opravdu hodně, leč většinu věcí bych se v dnešní době nebál označit v žánru moderních MMORPG za samozřejmost, např. modifikovatelné UI a guild banky. Pár změn v rámci balancování jednotlivých povolání - čti: "Tumáš buff, příště tě zas nerfneme." - a nějaký ten nový PvE/PvP obsah (jedna operace prakticky bez nových boss mechanik, jedna warzona kopírující již existující model) už nikoho ze židle nezvedne. V rámci Legacy updatu jsme se také dočkali rodinného stromu, který je jen kosmetický a jako takový naprosto zbytečný a spousty prkotinek, za které můžete utratit hromady kreditů, ale v podstatě se bez nich člověk obejde.

Nyní ale přichází grandiózní finále, kterým je dnešní hotfix (opět nekolikahodinová údržba), jehož výsledkem bylo... fanfáry!... navrácení hry do stavu před tím fantastickým včerejším patchem. Utratili jste miliony kreditů za sloty v guild bankách, které teď nejsou nikde k nalezení? Chachá! Odlogovali jste se v nové oblasti, patřičně pojmenované The Black Hole? Nepustíme vás do hry! Tomuto se, pánové a dámy, říká poanglicku "massive clusterfuck".

Bioware momentálně pracuje na opravě této drobnosti (v pátek večer a v noci evropského času, chm) a v době psaní novinky mají podle posledních zpráv být servery opět online v jednu hodinu ráno. Nikdo se zatím nevyjádřil, zdali se svých kreditů a vzácností uložených v bankách vůbec dočkáme. Jak se něco takového může někomu podařit na více než sto serverech zároveň, je mimo mě.

Abychom zakončili pozitivně, dostaneme prý jeden den zdarma jako kompenzaci. Yay!

Klik pro zvětšení (SW: ToR - dojmy z patche 1.2 a pátek třináctého)

DALŠÍ

CGwillWin