Numen za 79Kč, jeho prodeje a míra pirátství

Numen za 79Kč, jeho prodeje a míra pirátství
09:42, 28.02.2011

V naší recenzi jsme české RPG Numen ohodnotili velice slušnými 75%. Když jste od něj přestali očekávat AAA pecku od velkého zahraničního studia, nebyla to vůbec špatná hra. Proslavila se ale hlavně spíše jiným, poněkud kuriózním způsobem, jakým se dostala na warez a jakou protipirátskou ochranu používá (nejlépe je to shrnuto zde).

Nyní jde Cinemax do posledního prodejního boje a nabízí Numen za směšných 79Kč v rámci "amnestie" pro všechny piráty, ale samozřejmě i všechny ostatní. Hru si můžete koupit digitálně na této stránce, je v nejnovější pár dní staré verzi 1.4 a obsahuje bonusový úkol Hrozivý Karkinos.

Cinemax také celých 15 měsíců od vydání shrnuje na svém blogu a také poskytuje zajímavou informaci ohledně míry pirátění svého díla. Na jednoho platícího zákazníka prý připadá minimálně 34 pirátů. Alarmující, že? Celkem je evidováno 17 tisíc pirátských kopií české verze - to jsou ti, kteří se nechali polapit. Cinemax odhaduje, že jich je ale celkem 2x až 3x více. Jednoduchou matematikou (17 000/34) si nyní můžeme spočítat prodeje hry.

Klik pro zvětšení (Numen za 79Kč, jeho prodeje a míra pirátství)

Pokud bereme pouze evidované piráty, vychází nám číslo prodejů na pouhých 500 kusů. To nám nakonec potvrdili i ze Cinemaxu. Počet legálních hráčů jako takových bude o něco vyšší, neboť byl Numen přibalený jako plná hra u časopisu SCORE, který stále vychází po tisícovkách výtisků. Pro srovnání prodejnosti uvedeme jeden z mála oficiálně dostupných údajů o prodeji hry v ČR: prvního Zaklínače se u nás za dva měsíce prodalo přes 10000 a v té době to byla údajně u nás nejprodávanější PC hra všech dob.

Klik pro zvětšení (Numen za 79Kč, jeho prodeje a míra pirátství)

DALŠÍ

CGwillWin